Din oras

Şeful IPJ Cluj îşi ţine la secret averea. Nedepunerea declaraţiei: contravenţie sau infracţiune. Violul de la Untold, ascuns. Posibilul suicid de la Untold, ascuns. Nu mai bine demisionati, domnu’ Rus?

Colegii de la Cluj24 publica azi o dezvaluire interesanta: ca seful IPJ Cluj, Mihai Rus, nu si-a publicat inca declaratia de avere, desi e deja comandant de aproape un an acolo.

Pai, domnul Rus nu respecta multe lucruri, fiindca poate. Are pile unde trebuie, e pupilul lui Marian Matei, seful IGPR, care i-a fost lui Rus sef si la Directia de Operatiuni Speciale.

Ce aveti de ascuns, domnule comandant Rus? Tot cu mentalitatea din trecut traiti? Daca il aveti pe Ucu Rus in spate, puteti sa va stergeti la fund cu legea?

Pai, ce facem aici, domnule facut pe repede inainte chestor? Daca nu va plac rigorile si obligatiile functiei publice, parasiti-ne cu demisie! Sau sa va inainteze domnul Marian Matei la Bucuresti, ca am inteles ca asta vrea. Dar daca nu, faceti conferinte de presa, faceti-va ordine in ograda clujeana, unde e haos si unde, de exemplu, un politist de la Rutiera pe nume Alex hartuieste femei, mergand pana la a le urmari acasa, si nu mai mintiti presa cand e vorba de incidente grave, cum e violul de la Untold. (Liviu Alexa)

PS: Poza cu barba e fotosopata. Oricum, am inteles ca domnul comandant si-a lasat barba. Si, oricum, ne trage barbi de circa un an incoace.

Noul şef al IPJ Cluj, chestorul de poliţie Mihai Rus, are 43 de ani şi conduce poliţia clujeană din octombrie 2022, ca împuternicit, după ce i-a luat locul fostului şef sl IPJ Cluj, Mircea Rus, aflat cu treabă infracţională pe la DNA.

La o lună de la împuternicirea sa în funcţia de şef al IPJ Cluj, el a fost avansat de la gradul de comisar șef la gradul profesional de chestor de poliție. Deşi cu avansarea s-au grăbit lucrurile, Mihai Rus nu are depusă declaraţia de avere, chiar dacă a trecut aproape un an de la împuternicire sa la conducerea IPJ Cluj. De altfel, pe site-ul IPJ Cluj şi pe cel al Poliţiei Române nu figurează nici în anii anteriori vreo declaraţie de avere şi de interese ale lui Mihai Rus, ceea ce nu se întâmplă în cazul omologilor săi din alte judeţe. Probabil că, aşa cum se spune, cea mai mare avere este familia, iar în acest caz poate că este suficient faptul că Mihai Rus este nepot al fostului ministru de interne Ioan Rus.

rus mihai declaratie avere 1

Singurele date publice făcute de Mihai Rus sunt cele din CV-ul său.
Mihai Rus a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UBB în 2004, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice (în 2007) şi Facultatea de Drept (în 2014) a Universităţii „Bogdan Vodă).
Printre altele, în 2006 – 2011 a fost ofiţer în cadrul D.G.P.I.; 2013 – 2018: şef birou în cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca; 21 octombrie 2022 – prezent – împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

mihai rus alba

De exemplu, tiz-ul său de la Alba, Mihai Rus, adjunct al şefului IPJ Alba, are disponibile ambele declaraţii, ca fişiere ataşate, la prezentarea sa pe site.