Din oras

Seful IPJ Cluj, chestorul Pacurar se pensioneaza

Chestorul Ioan Pacurar, seful Inspectoratului de Politie Jdetean (IPJ) Cluj a anuntat ca, din 20 septembrie, nu se mai afla la conducerea institutiei. Interimatul va fi asigurat de adjunctul sau, comisarul-sef Cristian Pintea.

„Incepand cu data de 20.09.2013, seful Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, chestor Pacurar Ioan, a solicitat conducerii Ministerului Afacerilor Interne incetarea raporturilor de serviciu prin pensionare. Cu acest prilej, domnul chestor de politie  adreseaza multumiri tuturor celor cu care a colaborat si care l-au inteles, sprijinit si ajutat in activitatea profesionala desfasurata.”, se arata intr-un comunicat de presa remis astazi.

Pana la organizarea unui concurs, sef interimar va fi adjunctul acestuia, comisarul-sef Cristian Pintea.

Pacurar a fost la conducerea IPJ Cluj din 2005, iar intre 2001-2005 a fost sef al Serviciului de Politie Rutiera. In ultimii doi ani, numele lui a facut obiectul unei anchete, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a aratat ca o parte din averea lui nu poate fi justificata. Anul acesta s-a deschis si un proces la Curtea de Apel Cluj pe aceasta speta. Mai exact, potrivit ANI, chestorul nu poate justifica 189.000 de euro.

ANI a constatat ca „veniturile realizate de catre Pacurar Ioan, in perioada pentruy care au fost identificate diferente semnificative (anii 2001, 2003, 2004, 2008, 2009, 2012) a fost in cuantum total de 840.164,76 lei, iar cheltuielile efectuate in aceeasi perioada au fost in cuantum de 1.559.012,30 lei”.

Coincidenta sau nu, procesul a inceput la Curtea de Apel Cluj in aceata luna, cu doar cateva zile inainte de anuntul de pensionare a lui Pacurar.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *