Eveniment

Seful interimar al DNA Calin Nistor a cerut oficial indepartarea procurorului Ciprian Man din parchetul anticoruptie. Cererea a aparut pe Ordinea de zi a CSM

Pe Ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii apare cererea seful interimar al DNA, Calin Nistor, de revocarea din parchetul anticoruptie a procurorului Ciprian Man de la DNA Oradea (foto sus).

Calin Nistor a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de revocare din DNA a procurorului Ciprian Man, aceasta urmand sa se discute in sedinta de miercuri, 30 ianuarie 2019.

Surse citate de luju.ro sustin că Nistor ii face vant lui Man din parchetul anticoruptie la pachet cu procurorul Cristian Ardelean de la DNA Oradea (foto), cel care dupa audierile de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie radea cu gura pana la urechi si, cu un tupeu incredibil, acuza ca i-ar fi fost violata viata privata prin difuzarea inregistrarilor in care se punea la cale “cumintirea” judecatorilor incomozi cu dosare penale.

Solicitarea de revocare a procurorilor Ciprian Man si Cristian Ardelean din DNA are loc dupa ce avocatul Razvan Doseanu a publicat inregistrarea, preluata in premiera de Lumea Justitiei, in care cei doi procurori, impreuna cu alti colegi de-ai acestora de la DNA Oradea unelteau pentru deschiderea de dosare penale judecatorilor incomozi, astfel incat cei din urma sa fie cumintiti. Ulterior, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie s-a sesizat din oficiu, declansand un dosar penal pentru grup infractional organizat, santaj, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare si abuz in serviciu. De asemenea, in paralel conducerea DNA a dispus un control la structura de la Oradea.

Conform sursei citate, revocarea din DNA a lui Ciprian Man este o masura cat se poate de normala, insa ea nu este de ajuns. In mod normal, pentru ceea ce au comis de-a lungul anilor, in opinia noastra Ciprian Man trebuie saltat de urgenta si dus la arestare. Pe de alta parte, avand in vedere ca in cazul procurorului Lucian Onea seful interimar al DNA a cerut revocarea fix inainte ca sectia speciala din PICCJ sa solicite arestarea fostului sef al DNA Ploiesti, ne intrebam daca nu cumva si in cazul de la Oradea Calin Nistor are informatii despre o posibila cerere de arestare fata de Man, astfel ca a propus revocarea la fel, pentru a nu fi prins cu “manelistul” in parchetul pe care il conduce.

 

Fotocredit: luju.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *