In vizor

Șeful autobazei CTP, despre întârzierile autobuzelor M26 din Florești: „Sunt momente în care este foarte dificil să ne deplasăm în coloanele de autoturisme create”

Scris de 192

Copiii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca riscă să rămână nesupravegheați la ore, după ce profesorilor le întârzie autobuzele cu care fac naveta din Florești.

Situația ne-a fost semnalată de către un profesor psiho-pedagog care, săptămâna trecută, a întârziat de două ori la școală, din cauza autobuzului M26, care nu și-a respectat programul. Fiind vorba despre copii cu nevoi speciale, să fie lăsați singuri în clase implică anumite riscuri.

Prin urmare, Ziar de Cluj a sesizat CTP privind întârzierile autobuzelor din Florești, solicitând punctul de vedere al companiei – care sunt cauzele acestor întârzieri și dacă se vor mai repeta.

„La solicitarea mai multor călători care utilizează linia M26, traseul a fost prelungit până în P-ța Mihai Viteazul. Condițiile în care se desfășoară transportul pe această linie sunt influențate atât de lungimea mare a acestui traseu, cât și de multiplele zone unde se creează blocaje pe intervalele orare în care circulația este intensă (str. Eroilor + str. A.Iancu, str. Plopilor, str. Barițiu, P-ța Mihai Viteazul).

De la începutul anului școlar 2021/2022, orarul liniei M26 a fost suplimentat și modificat (ca timp de parcurgere a unei curse) de 5 ori. Ultima modificare este aplicată începând cu data de 18.10.2021.

Dacă la începutul lunii septembrie aveam 7 autobuze pe linia M26, în prezent sunt 13 autobuze la ora de vârf. Urmărim zilnic condițiile de transport pe zona Florești, dar sunt momente în care, datorită unor evenimente independente de noi, este foarte dificil să ne deplasăm în coloanele de autoturisme create”, ne-a transmis ing. M. Gligor, șeful autobazei CTP.

Așadar, haosul urbanistic din comuna-dormitor a Clujului, unde s-au construit blocuri pe o infrastructură de case, a transformat comuna într-o capcană pentru locuitorii pe care traficul îi împiedică să ajungă la timp, din „dormitor”, la serviciu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE