Jos palaria

Secția de Pneumologie din cadrul Spitalului de Copii Cluj a primit 500 de măști FFp2. Totul, datorită voluntarilor de la Beard Brothers

Cujenii continuă să doneze pentru medicii aflați în linia întâi, în lupta împotriva coronavirusului. Deși echipamentele de protecție nu mai sunt o problemă atât de gravă pentru spitalele din România, explozia de cazuri din ultima perioadă i-a făcut pe unii cetățeni să se mobilizeze, din respect față de medici.

Așa se face că azi, la secția de Pneumologie din cadrul Spitalului clinic de Urgență pentru Copii Cluj au ajuns 500 de măști de protecție FFp2. Donația a fost posibilă datorită unei firme din Cluj-Napoca, dar și a voluntarilor Beard Brothers care au dus echipamentele acolo unde e mai mare nevoie de ele.

Pentru Beard Brothers, campania „We stand together” a demarat în luna martie când întreaga Românie se confrunta cu o criză acută de echipamente de protecție pentru medicii care luptau în prima linie cu virusul care ne-a dat tuturor viețile peste cap.

Până în prezent, voluntarii Beard Brothers au reușit să livreze sute de mii de măști și echipamente de protecție, în valoare totală de peste 600.000 de euro. Marea majoritate a echipamentelor au fost duse la spitalele din întreg județul Cluj. O parte din ele au ajuns și în județele în care au existat probleme sau a fost mai mare nevoie, precum Suceava, Brașov, Arad și Craiova, județe în care Beard Brothers au deschise mai multe filiale.

Cea mai mare problemă a fost în martie și aprilie. Acum, măștile ajung la spitalele care au nevoie, în funcție de donațiile venite de la cetățeni. De exemplu, cele 500 de măști oferite medicilor de la Pneumologie pediatrică au fost donate de firma clujeană din proprie inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *