Reportaj

Secretul succesului fantastic al lui Armin van Buuren la Cluj. DJ-ul olandez a mixat și anul acesta până când soarele a fost sus pe cer

De trei ani, Armin van Buuren vine la UNTOLD și mixează ore în șir până îl prinde soarele sus pe cer. Anul acesta am pornit în Ziua 3 de festival cu gândul să nu îi mai acord atâta importanță DJ-ului olandez pentru că mi s-a părut deja un clișeu: stadionul plin până la refuz, se restricționează accesul pentru că stadionul nu mai poate duce atâta lume, Armin vine, urcă pe scenă, mixează până răsare soarele, lumea pune video pe facebook și gata.

Planul mergea strună până în momentul când Armin van Buuren a urcat pe scenă. Ritmurile trance și vibrația stadionului, dialogul cu publicul (mult mai sărac însă decât în anii trecuți), jocurile de lumini și trecerile rapide de la un hit la altul te fac să spui: Băiatul ăsta are ceva, nu poți să nu îl iubești și să nu te lași prins de muzica lui. E ceva să aduni an de an atâta lume încât un stadion e prea mic pentru cei care vor să te vadă și să îți audă ritmurile amețitoare. Anul acesta, Cluj Arena a fost autorizată pentru un maxim de 63.000 de persoane. Numărul maxim admis a fost prea mic pentru fanii lui Armin van Buuren veniți din toată lumea.

Bineînțeles, cum era de așteptat, DJ-ul olandez nu s-a mai văzut plecat. Oamenii se răreau încet încet, mergeau către casă, dar Armin mixa în continuare, cuprins de chimia cu publicul UNTOLD. Cei care au rezistat până la capăt au prins și anul acesta un răsărit de soare pe ritmuri trance. De la ora 3.05 până la ora ora 8.24 a mixat Armin van Buuren.

Noi, jurnaliștii care am fost prezenți  la conferința de presă care a precedat concertul am fost curioși să aflăm de ce consideră Armin că are atâta success la publicul român. Habar nu are nici el. E vorba de chimie, ca în dragoste, probabil.  

“Cred că este ca atunci când te îndrăgostești. Atunci când te îndrăgostești de o persoană, poți să spui de ce te-ai îndrăgostit de acea persoană? Nu poți.  E la fel ca și în cazurile : de ce unei persoane îi place friptura, de ce unei persoane îi place peștele, alteia salatele? De ce românii mă plac pe mine? Chiar nu știu. Cred totuși că există niște factori – faptul că vin aici de câțiva ani, am fost în turnee în București, Constanța, Cluj. Am avut mici showuri într-o parte, altele mari în altă parte.  Primul show l-am avut în România prin 2003. Am anumite piese de succes, sunt români care ascultă emisiunea mea radio, est europenii iubesc muzica trance mai mult decât vesticii, ca să fiu sincer. Oamenii iubesc sound-ul melodic, ceea ce ajută mult. Sunt foarte mulți participanți aici, la Untold, care vin din țările vecine și cred că și acesta este un factor. Dar, ca să fiu sincer, nu cred că există o singură explicație a legăturii cu publicul român, pur și simplu e o legătură”, a spus Armin van Buuren, la conferința de presă care a precedat concertul.

Oricare ar fi explicația, Armin van Buuren este un om carismatic, “iubibil”, senin. Poate și asta contribuie la succesul incredibil pe care îl are la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *