Politica

Se vinde blană de cURS: Cică ”comasarea este dorită de electorat”

Patronul CURS, fost reporter Antena3, proprietar al site-ului sulfuros stiriscursepesurse.ro și sugativă a banilor PSD-PNL, a scos la țanc pe piață un sondaj tip ”Omnibus” pe tema ”comasarea alegerilor”. Și ce să vezi, dintr-o dată electoratul dorește și ce doresc partidele, în ciuda Constituției, a legilor țării șia deciziilor CCR. Să nu te întrebi ce e în neregulă cu această națiune de nici măcar propria Constituție nu și-o respectă?

Cât despre realizatorul sondajului, este suficient să vezi cum ”citește” rezultatul sondajului site-ul cam pro-sovietic, ca să te lămurești cu privire la bunele intenții sociologice ale acestuia.

Cică conform sondajului CURS, 50% dintre repondenți consideră comasarea alegerilor o idee bună sau foarte bună, în timp ce doar 31% o consideră o idee proastă sau foarte proastă. Ăia 50% sunt: 14 % o idee excelentă (Ciucă, Iohannis, Rareș Bogdan și restul găștii PeNaLe) plus 36% care zic că e o idee bună (Ciolacu și gașca, care nu prea au interes în comasare). Contracarați de 11% care zic că esteo idee foarte proastă și 20% care zic că este o idee proastă. Restul de 19% nici usturoi nu mănâncă, nici creierul nu le gândește.

În ceea ce privește partidele, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD ar obține 31%, urmat de PNL și AUR, ambele cu 20%.

În mediul politic se discută intens despre liste comune PSD și PNL la alegerile europarlamentare și ar fi de remarcat faptul că actuala coaliție de guvernare ar lua peste 50%.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 13%, foarte puțin peste scorul politic al USR.

UDMR și SOS ar obține 4% și trebuie să tragă tare pentru a depăși pragul electoral. De asemenea, PPUSL, Pro România și Partidul Patrioților încheie clasamentul cu un scor de 2%.

Cu o marjă de eroare de 3%, sondajul este ceea ce este: ceva plătit să potențeze piața înspre acceptarea încălcării legilor Țării și a Constituției.

Metodologie

  • Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România
  • Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste
  • Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%
  • Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților
  • Perioada de realizare: 3 – 14 februarie, 2024

 

Diana Tușa și Iosif Buble, familia mufată bine la banul public – contracte fără număr cu partidele și statul

Diana Tușa și Iosif Buble, o familie puternic mufată la banii publici. Ea – om politic traseist, ajunsă pe la PNL, dată afară, apoi la PDL, o întoarcere scurtă la PNL și apoi la PSD. Mereu acolo unde sunt bani de la stat, pe care îi direcționează spre firmele soțului, nimeni altul decât jurnalistul și consultantul politic Iosif Buble, patronul de fațadă, spun unii, de la site-ul stiripesurse. Buble este și proprietar al institutului de sondare CURS. (Sursa: realitaea.net)

Diana Tușa este acum, la 44 de ani, la al patrulea mandat de parlamentar. A intrat în politică drept referent, fiind remarcată la 20 de ani de către fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu.

Oportunismul Dianei Tușa a ieșit la iveală de-a lungul anilor, când a fost șefă la tineretul liberal apoi s-a lipit de un loc bun pe listele pentru Parlament. Numai că, la un moment dat, a realizat marea trădare și a urcat direct în tabăra adversarilor, ajungând șefă a departamentului de comunicare de la PSD.

Acum este deputat PSD, unul destul de tăcut, cu doar 11 intervenții de la tribună, în care a însumat mai puțin de 20 de minute. În schimb, pare foarte activă în ceea ce privește afacerea soțului – Iosif Buble, patron al unui site de știri și al unui institut de sondare a opiniei publice – CURS.

Firmele lui Iosif Buble au încheiat numeroase contracte cu partidele politice, cu parlamentari sau instituții importante ale statului. Printre clienții soțului deputatei Diana Tușa au fost firme precum TAROM, Transgaz sau Poșta Română, iar printre clienții fideli se numără și s-au numărat PSD, Pro România, ALDE, PMP și PPUSL. Există și plăți individuale, de la deputați sau senatori, care au încheiat contracte cu firma lui Iosif Buble în medie de 1.000 de lei lunar.

Cristian Rizea, fost parlamentar, spune că pentru mediatizarea acțiunilor sale politice, în cei 8 ani ca parlamentar, i-a dat lui Buble, lunar, 1.000 de lei, fără factură, fără chitanţă, Buble încasând banii cash.

Firmele lui Buble se lipesc de contracte aparent mici, dar foarte multe. Se poate vedea însă o multitudine de contracte cu PSD, atât la nivel central cât și cu mai multe organizații județene – Prahova, Neamț, Ilfov. În mod ciudat, banii circulă și invers în această relație – Iosif Buble a împrumutat, în 2020, PSD cu 445.000 de lei și a donat acestui partid 133.800 de lei, date care apar în declarația de avere a deputatei Diana Tușa.

Există însă și contracte mai mari, în jur de 100.000 de lei fiecare, cu Loteria Română, Universitatea Politehnică București, Transgaz. S-a ajuns acolo încât în plină pandemie, aproape falimentara companie aeriană TAROM, a statului roman, să îi plătească lui Iosif Buble publicitate pentru curse aeriene inexistente. Un exemplu, cursa TAROM spre Londra, în condițiile în care zborurile spre această destinație erau suspendate.

Jurnaliștii de la Libertatea semnalau atunci că site-ul stiripesurse a fost singura platformă online care a primit bani de la TAROM în perioada stării de urgență pentru a promova curse aeriene către Londra. Suma vehiculată pentru acest contract este cuprinsa intre 90.000 și 870.000 de euro. Întrebat de jurnaliști cum explică faptul că site-ul său a primit bani de la compania cu capital de stat pentru a face reclamă unui serviciu inexistent, Buble a închis brusc telefonul.

Exit mobile version