In vizor

Se repara camerele de detentie din arestul IPJ Cluj

Incaperile Centrului de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj vor fi reabilitate in cadrul unui contract ce prevede lucrari de reparatii al sediului institutiei. Contractul de peste 300.000 de lei a fost incheiat cu societatea turdeana Regat Construct Instal.

“Pentru imbunatatirea functionarii in conditii civilizate a serviciilor desfașuratea la nivel de instițutie este necesar a se efectua lucrari de recompartimentare a camerelor de detinere prin crearea de goluri si/sau umpleri de goluri in zidarie de compartimentare, montare obiecte sanitare antivandalism in grupuri sanitare amplasaete in camerele de detinere, inlocuire usi din lemn cu usi metalice de inalta siguranta, ferestre cu tamplarie PVC si geam termopan, reparatii la instalatii electrice de iluminat si forta, instalatii sanitare, alimentare cu apa rece si calda, racorduri la instalatia existent de incalzire precum si reabilitarea  tronsonul principal ce colecteaza toate apele uzate  menajere din intreg imobilul și aducerea acestuia in stare normala de funcționare”, se arata in caietul de sarcini.

In prezent nu exista posibilitatea asigurarii unui iluminat natural prin ferestre exterioare ale camerelor de detentie, aerisirea se face prin plase de sârma, protejate cu un grilaj din lemn, montat deasupra uşilor de acces.

De asemenea, nu sunt amenajate spatii  corespunzatoare pentru acordarea dreptului la vizita, spatii de recreere, spatii de asistenta medicala, iar
camerele de detinere nu sunt prevazute cu  grupuri sanitare in interior, dotate cu obiecte sanitare antivandalism.

IPJ Cluj planuieste sa mute Centrul de Detentie intr-o alta cladire. Protocolul de preluare a imobilului s-a semnat in luna mai a acestui an, insa IPJ asteapta acum alocari de fonduri pentru amenajare.

“S-au facut demersuri la esaloanele superioare pentru alocarea unor fonduri in vederea realizarii unei expertize tehnice, a unui audit energetic si a documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie”, a precizat Carmen Jucan, purtatorul de cuvant al IPJ Cluj in luna octombrie.

Suma necesara pentru investitie se va sti abia dupa efectuarea expertizelor, pentru care IPJ Cluj a solicitat in jur de 85.000 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *