Din oras

Se reabiliteaza Palatul Babos din Piata Mihai Viteazu

Nu doar strazile din centrul Clujului sunt in santier in anul in care orasul este Capitala Europeana a Tineretului. Turistii care nu au apucat sa se pozeze cu Palatul Babos, una dintre cladirile emblematice ale orasului nu vor mai avea ocazia sa o faca. Edificiul a intrat in procesul de reabilitare a fatadei, lucrarile fiind imperios necesare.

Palatul Babos de pe coltul Pietei Mihai Viteazu a fost inconjurat de schele de cateva zile si acoperit cu panza. Doar turnul impunator mai este vizibil pentru ochii curiosilor. Lucrarile efectuate la cladirea care este proprietatea Eparhiei reformate din Ardeal se fac “interventii de urgenta” la fatada. Autorizatia a fost eliberatain luna martie a acestui an, iar lucrarile au inceput la finalul lunii mai. Termenul de finalizare este 25 mai 2017.

Proiectantul lucrarii este SC M Restauro din Cluj-Napoca, infiintata in 2007. Firma este detinuta de Maksay Adam, iar in 2013 cifra de afaceri s-a ridicat la peste 130.000 de lei, cu un profit de aproape 44.000 de lei.

Constructorul este firma din Harghita SC Lukacs Alpin’s SRL. Firma a avut in 2013 o cifra de afaceri de pesye 700.000 de lei si un profit de 1.400 de lei la un numar mediu de 12 angajati.

Reprezentantii Eparhiei nu au putut fi contactati pentru a furniza detalii despre valoarea investitiei.

Palatul Babos a fost construit intre anii 1889-1900 in stil neobaroc si poarta numele primului proprietar, Babos Sandor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *