Din oras

Se prelungește șantierul de pe Regele Ferdinand? Arheologii au găsit o poartă medievală, Emil Boc insistă că „doreii” de la Diferit termină treaba până pe 1 decembrie

Mega șantierul de pe strada Regele Ferdinand, faimos pentru modul în care trei muncitori muncesc la turație redusă, va fi gata peste 11 luni.

Teoretic. Practic, arheologii au găsit vestigii importante pe Ferdinand, printre care o poartă medievală. Desigur, Emil Boc și oficioasele lui de partid dau asigurări ca pe 1 decembrie mașinile vor putea circula normal. Știm ziua, nu și anul.

„Este vorba despre un monument de categoria I. Am descoperit, alături de alţi arheologi de la Muzeul de Istorie, de la Universitatea Babeş Bolyai şi Universitatea Sapientia, turnul de nord al oraşului medieval. Este prima poartă redescoperită. Este importantă descoperirea poziţionării porţii. Acum cercetăm. Am descoperit o latură a turnului. Zidul este din piatră pe latura de nord-sud, pe o lungime de 11 metri şi o lăţime de 1,30 metri”, a precizat arheologul Sorin Cociș, conform Monitorul de Cluj. 

Arheologii vor continua săptăturile în zonă și, cu siguranță, vor mai dezgropa „minuni” care vor muta termenul de finalizare al șantierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *