Din oras

Se lanseaza un proiect care vrea sa lege mediul academic clujean de cel de afaceri

Camera de Comert si Industrie Cluj organizeaza marti, 27 mai, la Clubul Oamenilor de Afaceri un seminar cu tema “Uniunea Europeana: Piata Unica si politici si legislatie. Implicatii pentru Romania”.

Evenimentul va avea loc de la ora 9 si va marca lansarea proiectului de responsabilitate sociala “Importanta legislatiei europene pentru mediul de business local”.

 “Scopul proiectului este cel de a realiza o punte intre mediul academic si mediul de afaceri, evidentiind importanta monitorizarii legislatiei europene pentru evaluarea corecta a impactului sau asupra afacerilor din diferite domenii de activitate”, arata oficialii manifestarii. 

Evenimentul este organizat sub patronajul Camerei de Comert si Industrie Cluj si al Universitatii “Babes-Bolyai”, mai exact a Catedrei Jean Monnet Ad Personam. 

Vor avea trei module de discutii, de tip panel, al caror program incepe cu inregistrarea participantilor si va continua de la 9.30 cu discutii pe tema “Mecanismele si procesele de legiferare la nivel european si impactul lor asupra Pietei Interne”. De la 11.30 se va vorbi despre  “Importanta monitorizarii legislatiei europene pentu mediul de business; rolul mediului academic; modalitati si mecanisme de colaborare (platforma de informare asupra legislatiei europene)”. Dupa ora 14, vor fi prezentate studii de caz pe tema “Impactul legislatiei europene asupra  industriilor locale: industria alimentara, industria produselor din tutun, serviciile financiare, IT etc”. 

Vor participa reprezentanti ai Guvernului, parlamentari, reprezentanti ai mediului academic si de afaceri clujean si din regiunea Transilvaniei.

Evenimentul va fi moderat de Vasile Puscas, fost negociator-sef al Romaniei cu Uniunea Europeana. 

Participarea la manifestare este gratuita. Inscrierea se face trimitand un e-mail la adresa de e-mail luci@ccicj.ro, persoana de contact fiind Lucia Boariu.

Foto: panoramio.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *