Focus

Se întâmplă ACUM. Vezi unde s-a mutat noul Patarât de Cluj

Cu adevărat, este vorba despre un BreakingNews. În vreme ce Clujul va găzdui Startup Europe Summit 2019, un eveniment grandios la care vor participa diverși lideri europeni, într-o zonă suprapopulată a județului se înființează un nou Pata Rât. 

În perioada 21-22 martie, Cluj-Napoca va găzdui Startup Europe Summit 2019, conferința Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice. Tema ediţiei din acest an este „Digital Single Market”. Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Italia. 

Municipiul Cluj-Napoca va suporta cheltuieli legate de transportul local, servicii de masă și restaurant, obiecte de protocol, tipărituri pentru promoționale în limita sumei de 350.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Cum se implică Primăria în organizarea Summit-ului Start-up Europe la Cluj și de ce ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, ține să rămână în An Centenar?

Prin urmare, în vreme ce Primăria Cluj-Napoca este tot mai interesată de inovațiile digitale și de conferințe, într-un colț de Cluj, unde locuiesc o bună parte dintre cetățenii care vin zilnic la muncă în municipiu, dar se întorc să doarmă în comună, problema gunoaielor a întrecut orice limită a bunului-simț ecologic. 

Suntem pe cale de a deveni cu adevărat europeni, doar munții de gunoaie ne trădează…

Astfel, în timp ce administrația locală și județeană este implicată în organizarea conferințelor cu impact european, deșeurile de pe câmpurile din Florești nu mai încap sub preș. Semn că Pata Râtul a devenit neîncăpător.

Nu mai amintim de gunoaiele de sub Pădurea Făget. 

CITEȘTE ȘILa Terenuri, La MIZERIE: Primăria pasează gunoiul la Ocolul Silvic

Acum, mai nou, în plin an electoral, administrația liberală a Clujului înființează, pe nevăzute, un nou Pata Rât în Florești. 

Imaginile sunt relevante:

Întrucât participanții la Summit vor fi plimbați doar cu autoturisme, iar problemele reale ale Clujului – nu cele tehnologice – vor rămâne necunoscute speakerilor europeni, o asociație s-a hotărât să facă munca administrației:

Astfel, cetățenii sunt chemați la o acțiune de ecologizare în data de 30 martie 2019.

Când administrația este preocupată doar de tehnologia digitală, ecologia rămâne ignorată. 

 

 

sursa foto: floringiurgiu/atif/facebook

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *