Focus

Se întâmplă ACUM. Vezi unde s-a mutat noul Patarât de Cluj

Scris de 815

Cu adevărat, este vorba despre un BreakingNews. În vreme ce Clujul va găzdui Startup Europe Summit 2019, un eveniment grandios la care vor participa diverși lideri europeni, într-o zonă suprapopulată a județului se înființează un nou Pata Rât. 

În perioada 21-22 martie, Cluj-Napoca va găzdui Startup Europe Summit 2019, conferința Comisiei Europene privind Startup-urile tehnologice. Tema ediţiei din acest an este “Digital Single Market”. Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Italia. 

Municipiul Cluj-Napoca va suporta cheltuieli legate de transportul local, servicii de masă și restaurant, obiecte de protocol, tipărituri pentru promoționale în limita sumei de 350.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Cum se implică Primăria în organizarea Summit-ului Start-up Europe la Cluj și de ce ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, ține să rămână în An Centenar?

Prin urmare, în vreme ce Primăria Cluj-Napoca este tot mai interesată de inovațiile digitale și de conferințe, într-un colț de Cluj, unde locuiesc o bună parte dintre cetățenii care vin zilnic la muncă în municipiu, dar se întorc să doarmă în comună, problema gunoaielor a întrecut orice limită a bunului-simț ecologic. 

Suntem pe cale de a deveni cu adevărat europeni, doar munții de gunoaie ne trădează…

Astfel, în timp ce administrația locală și județeană este implicată în organizarea conferințelor cu impact european, deșeurile de pe câmpurile din Florești nu mai încap sub preș. Semn că Pata Râtul a devenit neîncăpător.

Nu mai amintim de gunoaiele de sub Pădurea Făget. 

CITEȘTE ȘILa Terenuri, La MIZERIE: Primăria pasează gunoiul la Ocolul Silvic

Acum, mai nou, în plin an electoral, administrația liberală a Clujului înființează, pe nevăzute, un nou Pata Rât în Florești. 

Imaginile sunt relevante:

Întrucât participanții la Summit vor fi plimbați doar cu autoturisme, iar problemele reale ale Clujului – nu cele tehnologice – vor rămâne necunoscute speakerilor europeni, o asociație s-a hotărât să facă munca administrației:

Astfel, cetățenii sunt chemați la o acțiune de ecologizare în data de 30 martie 2019.

Când administrația este preocupată doar de tehnologia digitală, ecologia rămâne ignorată. 

 

 

sursa foto: floringiurgiu/atif/facebook

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE