De cartier

Se închide “Podul albastru” de peste Someș. Primăria susține că îl va consolida în 4 luni cu firma de casă Diferit

“Podul albastru” din cartierul Grigorescu, ce trebuia reabilitat  în cursul anului 2014, a reintrat, încă o dată în plus, în atenţia administraţiei Boc. Așa că Primăria Cluj-Napoca ne anunță că “Podul albastru” de peste Someș din cartierul Grigorescu, care este un pericol public de atâția ani pentru clujeni, va intra, pentru al treilea an consecutiv ca promisiuni, în reparaţie. Ni se spune, după 3 ani de spus același lucru, că de data aceasta se va închide începând de miercuri, 21 iunie 2017 și că va fi consolidată, în vederea punerii în siguranță a pietonilor. Lucrările vor fi realizate de către firma de casă a municipalității, S.C. Diferit S.A., sunt în valoare de 432.692,48 de lei și vor fi gat peste 4 luni.

Patru luni ca la Podul Traian, probabil.

Cică vor fi realizate lucrări de înlăturare a tablei striate erodate și corodate, acolo unde e cazul, se va face verificarea stării de coroziune a profilelor și a îmbinărilor și vor fi înlocuite elementele degradate.

De la promisiunea lui Emil Boc că pasarela de peste Someş va fi reabilitată în anul 2014, singurul lucru pe care l-au făcut angajatii primăriei a fost să monitorizeze timp de trei ani starea degradată a pasarelelei. În tot acest timp cetăţenii s-au arătat  îngrijoraţi de posibilele accidente datorate găurilor apărute pe podeaua podului şi au cerut în nenumărate rânduri primarului să grăbească restaurarea. Emil Boc a reuşit să grăbească refacerea podului în aşa fel încât în utimii trei ani nu s-a făcut nimic.

Maestre Emil Boc, Excelență, ce este ciudat în toată această afacere, este faptul că nimeni, în afară de noi, ăștia răi cu care nu vreți să stați de vorbă de la Ziar de Cluj, nu mai ştie nimic despre firma Drumex, câştigătoarea licitaţiei privind proiectarea unei noi pasarelei de peste Someş.

Doar noi ne mai amintim că, în urma cu aproape trei ani, primarul Emil Boc le promitea clujenilor că pasarela va fi complet refacută, “ca urmare a faptului că fundaţia acesteia este puternic afectată de eroziune”. Valoarea anuntaţă a investiției la începutul anului 2014 a fost estimată la aproximativ  400.000 de euro, iar firma Drumex, câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea unui nou pod peste Somes avea termen de 50 de zile sa vina cu o soluţie. Nimeni nu a mai zis nimic de atunci, în timp ce clujenii și-au riscat zilnic viaţa traversând Someşul pe această pasarelă.

“Am decis să înlocuim complet pasarela şi am demarat deja procedura de proiectare. Este o trecere pietonală extrem de circulată şi nu putem risca apariţia unor situaţii nefericite”, a declarat  primarul Emil Boc în februarie 2014.

În 2015, clujenii l-au luat la întrebări pe primar semnalând înca o data cât de periculoasă este traversarea Someşului prin utilizarea acelei pasarele metalice.

“Puntea de peste Someş se clatină, îmbinările sunt defectuoase, există găuri, spărturi şi până acum doar s-a carpit. Ar trebui luate măsuri pentru a nu se întampla lucruri nedorite, un eventual accident”, s-a adresat primarului in cadrul unei emisiuni radio clujeanca Lili.

Emil Boc le-a răspus cetăţenilor în stilul său caracteristic de moară care macină promisiuni în vânt, normal, cu încă o promisiune: şi anume că podul abastru va fi refăcută în anul 2016. Că, între timp, Drumex s-o fi topit în peisaj cu banii, dar angajații primăriei au numărat găurelele din pod și le-au monitorizat cu grijă.

“Pasarela respectivă este monitorizată constant de inspectorii din serviciul tehnic şi se intervine cu remedieri până când se obţin toate avizele în vederea reconstrucţiei şi modernizării acestei pasarele care va fi anul viitor refacută”, a declarat în luna februarie 2015, în cadrul unei emisiuni radio Emil Boc.

Deci, Maestre, Excelență (că pe procurori îi întrebăm degeaba), unde s-a evaporat Drumex? Și, punctul doi: chiar va fi gata lucrarea în 4 luni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *