De cartier

Se curăță terenul pentru un viitor ansamblu imobiliar pe Brâncuși

Două autorizații de desființare a construcțiilor existente pe strada Constantin Brâncuși numerele 120 și 122 emise de administrația locală în iunie 2021 vor face loc cel mai probabil pentru un nou ansamblu imobiliar care, evident, va crește calitatea vieții de pe una dintre cele mai sufocate artere din oraș, concomitent cu numărul de autoturisme în contextul în care „lărgirea” străzii C-tin Brâncuși a tot fost amânată de autorități. 

De notat că vizavi de noul șantier de la numerele 120-122 este situat un nou bloc și un alt imobil în construcție, realizat de Digger Contractors.

CITEȘTE ȘI: Imobiliarii au confiscat spațiul public 

CITEȘTE ȘIStrada Constantin Brâncuși se extinde, da’ numai pe jumătate. Restul arterei e blocată de șantierele imobiliare FOTO

Deocamdată, autoritățile locale au emis autorizațiile de desființare pentru numerele 120 și 122 de pe strada C-tin Brâncuși unde lucrările au avansat în ritm susținut. 

Tocmai în contextul în care artera nu va fi extinsă în curând, edilul Emil Boc s-a referit în câteva rânduri la dificultățile specifice acestei zone: 

„Acolo se va construi până când portabilitatea arterei va permite. 

Când portabilitatea arterei va depăși 100%, vom opri lucrările, vom suspenda autorizațiile. 

Acum, potrivit Planului Urbanistic General este o zonă de restructurare prevăzută, dar care este legată în mod evident de ceea ce înseamnă centura ocolitoare, intrarea și ieșirea din Borhanci. 

Cu alte cuvinte, când se va depăși portabilitatea arterei, la fel ca în Bună Ziua vom spune STOP!”, explica edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local din iunie 2021.  

CITEȘTE ȘI: DA pentru imobiliare, NU pentru extinderea arterei Constantin Brâncuși. Emil Boc: „Nu anul acesta… NEXT TIME”

Beneficiarul investiției este PMP Imobiliare SRL – înființată în 2008, cu sediul în Cluj-Napoca, este administrată de Pascu Mihai (33%), Iacob Saveta (33%), Dan Petru (24%) și Irimias Alin Valentin (10%).

În 2020, firma înregistra un număr de 0 (zero) angajați.

Obiectul de activitate al firmei: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

În 2020, la o cifră de afaceri zero, firma înregistra un profit de 509 euro.

În 2019, la aceeași cifră de afaceri, profitul a fost de 15.255 euro.

„Eu mă uit cu înfrigurare la strada Brâncuși. Păi dacă toți vor veni să îmi ceară P+6 așa cum s-a început.

Fratele meu, degeaba mă străduiesc să fac centură.

Am oprit construcția din Borhanci până se termină centura ocolitoare, dar totul va fi înghesuit aici, nu vom mai putea respira. Ce vom face?

Când va putea ajunge la 18 m Brâncușiul când e în PUG (Planul Urbanistic General)? Când vom demola jumate din stradă, peste 50 de ani.

Aici cred eu că trebuie într-adevăr analizat și gândit astfel încât să nu scăpăm de sub control orașul și calitatea vieții”, declara Emil Boc în cadrul unei dezbateri privind dezvoltarea Clujului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *