Din oras

SE CIRCULĂ ”FAIN LA CLIUJ”, PENTRU CĂ-I FAIN: Trafic de melc în fiecare dimineață. Tone de gaze de eșapament eliberate în cel mai pur și curat aer de pe Mapamond

Și marți dimineață traficul rutier din Cluj-Napoca a fost dat peste cap. La închiderea haotică de străzi pentru ”lucrări edilitare”, s-a adăugat și ninsoarea.

  • Din nou clujenii s-au plâns pe rețelele de socializare, în loc să o facă în ziua votului în care să-l răsplătească cu veto pe cel care se face vinovat de acest haos pron non-administrarea Clujului timp de 18 ani.

”Ca să ieși din Grigorescu îți trebuie fie nervi de oțel și o răbdare infinită, fie un elicopter. Piața 14 Iulie e blocată, se circulă bară la bară, intri pe Splaiul Independenței și o iei pe Cardinal Iuliu Hossu, durează o veșnicie. Și Waze-ul e obișnuit cu roșu peste tot, de parcă circulația în ritm de melc e noua normalitate”.

Strada Dragalina a fost închisă de luni, lucrările la strada Mamaia, paralelă cu Dragalina, nu sunt finalizate, șoferii nu pot vira la stânga de la podul de la Hotelul Napoca și să intre pe Splaiul Independenței, Cardinal Iuliu Hossu sau George Coșbuc ca să intre în centru.

trafic 2

”În fața mea, pe Splaiul Independenței, erau 3 autobuze și 2 tramvaie blocate în trafic. Trei părinți au anunțat că sunt blocați în autobuz în diverse zone și nu ajung la timp. Dezastru. bară la bară și nervi, de asta avem parte în fiecare dimineață. Traficul ne mănâncă diminețile…”, a mai comentat șoferul clujean.

Acesta a pornit din capătul cartierului Mănăștur, de pe strada Taberei, la ora 7,30, pentru a-și duce copilul la grădinița de pe strada Horea care se deschide la ora 8,30.

”E 8,50 și abia am ajuns la Opera Maghiară. Pe Barițiu e plin, plin, plin de mașini”, a precizat acesta. Un alt clujean a afirmat că a făcut o ora pe tramvai din Mănăștur până la Gară.
”Evitati ruta”, a precizat clujeanul.

trafic 3

trafic 4

trafic 5

trafic 7

trafic 6

Pe grupul de Facebook  Info Trafic Cluj-Napoca şoferii au relatat situaţia şi nemulţumirile din teren de luni 3, aprilie, prima zi cu restricţii de trafic pe străzile anunţate, iar alţii au propus chiar şi soluţii.

  • „În condițiile in care strada General Dragalina este închisă pe strada Emil Racoviță este blocata de aglomerație”
  • „Numai pana luna iulie e închisă strada Dragalina… o nimica toata”
  • Traficul era blocat pe Horea spre gară… din cauză celor din faṭa garii care sunt blocaṭi la virajul spre stanga pe Caragiale, din cauza blocajului de pe Horea spre centru, care sunt blocati din cauza celor care merg spre Grigorescu pe Baritiu si pe Racovita… exact ca jocul ala snake pe telefon”
  • „Tot centrul e săpat, s-au început cel puțin 10 străzi si niciuna gata! Suntem nemulțumiți… doar aici pe Fb. Câti ati facut o reclamație telefonică sau scrisă la Primărie?
  • „Normal, inchizi Dragalina si Mamaia simultan, ce idiot a putut gandi asta, tai 50% acces din Grigorescu spre Gruia, Centru si Gara si podul de la Napoca obligatoriu la dreapta nu la stanga, cum era normal in acest caz.”
  • „Deschideti sensul de mers pe Splaiul Independentei spre Opera Maghiara”
  • „Sa dea drumu sa se poata circula de la pod napoca spre piata Mihai Viteazu pe lîngă parc pe linia de tramvai. Ar fluidiza putin traficul”
  • „Azi au fost 3 tramvaie si 5 autobuze pe strada aia blocate peste 20 de minute… pe unde ar trebui sa o ia oamenii?”