Sport

Se aproprie derby-ul dintre „studenți” și „feroviari”! Se va putea juca pe Cluj Arena?

Se apropie data la care va avea loc o nouă întâlnire istorică dintre CFR Cluj și „U” Cluj, derby-ul etapei a șasea din Superligă. Până acum, „U” a fost mutată la Mediaș pentru a-și desfășura partidele din ligă, dar oare va reveni acasă?

Liga Profesionistă a anunțat datele și orele de disputare ale jocurilor din runda cu numărul 6 a sezonului regulat. Acesta este momentul în care „U” Cluj s-ar întoarce înapoi, în fața tuturor suporterilor săi.

CFR se află după a patra etapă pe locul 5 cu 7 puncte obținute din patru partide. O partidă s-a încheiat la egalitate, are două victorii și o înfrângere. În meciurile disputate, a înscris un total de 6 goluri.

„U” Cluj nu a început la fel de bine. Are două egaluri, o victorie și o înfrângere din patru partide jucate. Se află pe locul 10 în clasament.

Ambele echipe clujene urmează să întâlnească, înaintea derby-ului, doi adversari puternici. „U” face deplasarea la Galați, unde va juca împotriva Oțelului, sâmbătă, 12 august, de la ora 18:30. CFR-ul va juca acasă cu una dintre cele mai în formă echipe din acest sezon regulat, OSK Sepsi Sf. Gheorghe.

Derby-ul dintre cele două echipe clujene se va desfășura acasă, după cum au transmis autoritățile.

„Din punct de vedere al meciului, nici nu se pune problema, el sigur se va juca pe Cluj Arena. Eu am aici în vedere plata integrală a unor despăgubiri, sau plata integrală în cazul în care se va impune schimbarea gazonului. Până la meciul dintre U și CFR toate problemele vor fi remediate însă. Noi, și așa, am dorit înainte de începerea Untold organizarea unui meci pe Cluj Arena pentru Universitatea, însă ni s-a explicat de către pompieri și de cei care trebuiau să asigure anumite condiții pentru meciul de fotbal că, odată ce au intrat cei cu TIR-urile, cu scena și cu toate celelalte, ar fi fost greu să asigurăm un meci acasă pentru U Cluj. Am insistat ca Universitatea să joace acasă meciul cu Rapid, și nu la Mediaș, dar nu s-a putut din acest considerent de securitate pe care alte autorități nu le-au putut asigura”, a spus Alin Tișe într-o emisiune radio.

Iată programul etapei 6, complet:

Vineri, 18 august 

  • Ora 18:30 Petrolul – FCU Craiova
  • Ora 21:30 Universitatea Craiova – UTA

Sâmbătă, 19 august

  • Ora 17:00 FC Botoșani – Oțelul Galați
  • Ora 21:45 FC Voluntari – Dinamo

Duminică, 20 august

  • Ora 18:15 Rapid  – Farul Constanța
  • Ora 21:30 FCSB – Poli Iași

Luni, 21 august

  • Ora 18:30 Sepsi OSK – Hermannstadt
  • Ora 21:30 U Cluj – CFR Cluj