In vizor

Scos din ”pepiniera” UTC și pus să candideze la Primărie: dosarul de cadre al lui Valentin Cuibus a ajuns pe internet

Zoltan Györke, subprefect al Clujului a publicat pe pagina sa de Facebook dosarul de cadre UTC al lui Valentin Cuibus, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. 

Valentin Cuibus a fost membru al Uniunii Tineretului Comunist începând cu 1970, iar apoi a fost membru de partid din 1979.

UTC în război cu UASCR pentru Primăria Cluj-Napoca. 

Valentin Cuibus, membru UTC (Uniunea Tineretului Comunist) se află în luptă directă pentru primăria Cluj-Napoca cu Emil Boc, cel care a fost șef la Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania (UASCR) din Cluj, potrivit ziare.com

Uniunea Tineretului Comunist a fost cea mai importantă pepinieră de cadre a Partidului Comunist Român. Primul secretar general al U.T.C. de după 23 august 1944 a fost Nicolae Ceauşescu. Uniunea Tineretului Comunist era condusă de un Comitet Central şi compusă din mai multe compartimente, printre care și Secţia Cadre. Lucrătorii acesteia întocmeau dosarele personale ale nomenclaturii uteciste și asigurau promovarea în funcţiile de conducere.

Document. Dosar de cadre – Cuibus Valentin Claudiu (Arhivele Naționale, Fond C.C. al U.T.C. – Secţia Cadre, Dosar C/701).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *