Sanatate

Școala rămâne deschisă sau nu în baza ratei de vaccinare a profesorilor. Vezi LISTA cu gradul de imunizare a personalului din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj

Scris de 349

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, reluarea cursurilor cu prezență fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat. Unitățile de învățământ în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personalul angajat este vaccinat vor continua activitățile în regim online, potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al ministerului Educației

21 de oraşe din România înregistrează o rată de infectare cu COVID-19 cumulată la 14 zile de peste 3 la mia de locuitori, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

La nivel national, Clujul este lider în acest clasament negativ.

Județul Cluj a intrat în scenariul roșu, având luni rata de incidență COVID de 3,44 cazuri la mie, față de 2,85 în urmă cu o zi. Este primul județ care intră în scenariul roșu în valul 5. 

CITEȘTE ȘI: Județul Cluj a intrat în scenariul roșu, cu incidența COVID de 3,44 la mie. La fel și municipiul Cluj-Napoca cu 5,02 la mie. Vezi restricțiile

Cele mai mari incidenţe se înregistrează în oraşele Rădăuţi (Suceava) – 5,49, Salcea (Suceava) – 5,17, Cluj-Napoca (Cluj) – 5,02, Predeal (Braşov) – 5,01. Detalii AICI

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, pragul de 3/1000 locuitori este cel de la care intră în vigoare criteriul ratei de imunizare în rândul profesorilor/angajaților școlii pentru funcționarea cu prezență fizică. Dacă acest prag este sub 60%, elevii fac cursuri online, iar copiii de grădiniță rămân acasă.

În general, marea majoritate a unităților de învățământ de la nivelul județului Cluj înregistrează o rată de vaccinare în rândul personalului angajat de peste 60%, însă în continuare figurează și unități de învățământ preuniversitar unde rata de imunizare este insuficientă, adică sub 60%, potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății. 

Astfel, rata de vaccinare mică se regăsește în unele instituții școlare, precum:

Școala Gimnazială Christiana Cluj-Napoca – 25,00
Liceul Teoretic Creștin Pro Deo Cluj-Napoca – 21,13
Grădinița cu program normal Așchiuță Structura 1 Cluj-Napoca – 50.00
Grădinița cu program normal Licurici Structura 2 Cluj-Napoca – 50.00

Potrivit informațiilor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, vineri, 7 ianuarie 2022, statistica datelor centralizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, este de 79,04% personal angajat vaccinat, reprezentând 9.393 de persoane.

* situația epidemiologică unități de învățământ preuniversitar acoperă perioada 3-7 Ianuarie 2022, ultima actualizare fiind înregistrată luni, 10 ianuarie

De altfel, sunt și unități de învățământ cu o rată de vaccinare de 100%, precum Grădinița Cu Program Prelungit “Trenulețul Veseliei” – Structura 1 Cluj-Napoca sau Grădinița Reformată Cu Program Prelungit Nr. 1 “Csemete” ClujNapoca. 

Vezi lista completă AICI

De asemenea, potrivit informațiilor publicate de ISJ Cluj vineri, 7 ianuarie 2022, la nivelul județului un număr de 22 de clase au activitatea suspendată.

Vezi lista completă AICI

Statistica datelor colectate vineri, 7 ianuarie, de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea:

• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea exclusiv față în față_438;

• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea în sistem online_4;

• Număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)_1;

• Număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată_22;

• Număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19_ 87;

• Număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) _ 50.

Școli și grădinițe care se închid în Cluj-Napoca

Școlile și grădinițele din Cluj-Napoca în care rata de vaccinare nu depășește 60%:

– Grădinița Cu Program Normal „Așchiuță” – Structura 1 Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA: 50,00% rată de vaccinare
– Grădinița Cu Program Normal „Licurici” – Structura 2 Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA: 50,00%
– Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA: 59,46%
– Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA: 21,13%
– Școala Gimnazială „Christiana” Cluj-Napoca CLUJ-NAPOCA: 25,00%

Școli și grădinițe care se închid, în județul Cluj

 

Incidența cazurilor de Covid-19 în Câțcău – 4,39 la mie:

– Grădinița Cu Program Normal Sălișca, Com. Câțcău SĂLIŞCA: 50,00%

Incidența cazurilor de Covid-19 în Chinteni – 3.51 la mie:

– Școala Primară Deușu, Com. Chinteni DEUŞU: 53,85%

Incidența cazurilor de Covid-19 în Poieni – 7,28 la mie:

– Școala Primară Bologa, Com. Poieni BOLOGA: 40,00%
– Școala Primară Morlaca Com. Poieni MORLACA: 40,00%

Incidența cazurilor de Covid-19 în Săvădisla – 5,61 la mie:

– Școala Gimnazială Hășdate – Finișel, Com. Săvădisla HĂŞDATE: 56,25%

Incidența cazurilor de Covid-19 în Vad – 6,97 la mie:

Grădinița Cu Program Normal Cetan, Com. Vad CETAN: 50,00%
Grădinița Cu Program Normal Bogata De Sus, Com. Vad BOGATA DE SUS: 50,00%

Datele au fost preluate de pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și sunt relevante pentru data de 7 ianuarie 2022.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 51 mins Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 2 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 3 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 3 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 6 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 6 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 7 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE