Din oras

Școală de prestigiu dată peste cap de un proiect eșuat al primăriei. Sala de sport a C.N. ”George Coșbuc”, închisă pentru expertize la doar 4 ani de la inaugurare

Sala de sport a Colegiului Național ”George Coșbuc” din Cluj-Napoca, investiție a Primăriei în valoare de 2,3 milioane de lei, stă închisă de o săptămână. 

Directorul Valentin-Maxim Oros spune că este momentul unei expertize tehnice. De ce acum, la început de an școlar, și nu în cele trei luni de vacanță care tocmai s-au încheiat? 
Pentru că, potrivit unui comunicat intern al colegiului, ultimul raport  ”a evidențiat unele modificări care necesită o expertiză tehnică prin care să se determine cu exactitate starea clădirii și măsurile care se impun”.

Și ca să fie mai clar despre ce fel de raport vorbim, în același comunicat, directorul explică:
”Din cauza soluției tehnice adoptată la proiectare/construire sala de sport a fost monitorizată prin rapoarte speciale de urmărire în timp . 9 rapoarte au fost efectuate din 2014 pana in prezent. Ultimul, din 20.09.2018, a evidențiat modificări.”

Este vorba așadar despre 9 rapoarte de verificare realizate într-un interval de 4 ani la o clădire predată la cheie de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Nu se știe însă care este motivul pentru care această construcție este monitorizată în permanență. Asta ar însemna că există probleme cu construcția încă de la inaugurearea ei din 2014? Reamintim că este vorba despre o investiție de aproximativ jumătate de milion de euro.

Directorul susține că municipalitatea este cea care gestionează clădirea sălii de sport, iar colegiul doar o folosește. În consecință, el habar nu are când aceasta va fi redeschisă.

Potrivit constructorului S.C. Conimet Impex S.R.L., clădirea nu se mai află în responsabilitatea societății, iar expertizele se fac de către o firmă specializată contractată de Primăria Cluj-Napoca.

Cert este că această expertiză dă peste cap intregul orar al elevilor și al dascălilor. Directorul le-a trimis însă părinților înștiințări care sună așa:

”Închiderea temporară a sălii de sport și proximitatea sezonului rece ne obligă să refacem orarul școlii astfel încât să oferim săli de clasă pentru elevii care în mod normal utilizau sala de sport și vestiarele aferente. Luând în considerare orarul deja existent , numărul de ore/săptămână pentru fiecare nivel de studiu și spațiul disponibil, Consiliul de administrație al colegiului a hotărât următoarele:

clasele din ciclul primar să urmeze cursurile de dimineață;clasele aflate la final de ciclu, a VIII-a și a XII-a, să aibă ore doar de dimineața;clasele a IX-a vor avea ore doar după masa;clasele a VI-a A și B vor veni 3 zile/săptămână după masa;restul claselor vor avea același număr de zile/săptămână după masa ca si până acum.în funcţie de specificul claselor o parte din orele de educație fizică se vor desfășura în sala de sport de la Palatul Copiilor.pentru a putea planifica orele în intervalul 08.00-19.00 vom solicita avizul ISJ pentru scurtarea orelor de curs cu 5 minute.”

Nimeni nu știe cât timp vor fi elevii nevoiți să suporte consecințele modului de administrare cel puțin discutabil a acestei săli de sport. Și mai mult, nimeni nu știe motivul pentru care este necesară verificarea tehnică în permanență a construcției. Primăria, care este gestionarul sălii, întârzie cu un răspuns.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *