Politica

Schimbă Mihai Goțiu Senatul pentru Consiliul Județean?

Scris de 78

Mihai Goțiu, despre candidatura pe listele USR-PLUS pentru Consiliul Județean: „Acesta e doar începutul”. Va mai candida senatorul clujean la parlamentare? Senatorul Mihai Goțiu a fost desemnat, la sfârșitul săptămânii trecute, candidat al Alianței USR PLUS pe lista pentru Consiliul Județean Cluj. Senatorul clujean și-a depus această candidatură în semn de respect și de sprijin pentru colegii lui care l-au susținut începând cu toamna anului 2016, de când a intrat în politică, dar și pentru a transmite mesajul că România poate să se schimbe în bine doar atunci când lupta e dusă în echipă. Ziar de Cluj a încercat să afle pe ce poziție de pe lista Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Județean Cluj va candida Mihai Goțiu și dacă acesta are intenția de a candida, în continuare, la alegerile parlamentare ce vor fi organizate fie la finalul acestui an, fie în prima parte din 2021. Schimbă, Mihai Goțiu, Senatul pentru Consiliul Județean?

Senatorul USR Mihai Goțiu intră în lupta pentru Consiliul Județean Cluj 

Senatorul Mihai Goțiu a fost desemnat, la sfârșitul săptămânii trecute, candidat al Alianței USR PLUS pe lista pentru Consiliul Județean Cluj.

Senatorul USR, Mihai Goțiu, a primit votul unei majorități covârșitoare  – 91,2% din voturile exprimate – în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, fiind desemnat la sfârșitul săptămânii trecute, candidat al Alianței USR PLUS pe lista pentru Consiliul Județean Cluj.

Acesta a arătat că fără sprijinul colegilor săi din Filiala Cluj nu ar fi putut duce luptele pentru mediu, la nivel național, dar și că acest sprijin este unul care vine firesc într-un oraș care a devenit un model pentru implicarea civică din România.

Pentru continuarea acestei schimbări, Mihai Goțiu susține că e nevoie de oameni de nădejde în primăriile și consiliile locale și județene din toată țara.

„Acesta e doar începutul.

Pentru a duce această luptă mai departe avem nevoie de oameni de nădejde în toate primăriile, consiliile locale și județene din țară.

Iar Alianța USR PLUS propune asemenea oameni de încredere, chitiți să se pună în slujba cetățenilor”, notează senatorul clujean Mihai Goțiu.

Ce v-a determinat să candidați pe listele Alianței USR-PLUS pentru Consiliul Județean? 

Veți mai candida la alegerile parlamentare pentru un loc de senator?

Ce poziție pe lista Consiliului Județean din partea Alianței USR-PLUS ocupați, un loc eligibil, deschideți lista sau nu?

„În USR și în cadrul Alianței USR-PLUS suntem o echipă și faptul că sunt senator nu înseamnă că mă dau la o parte de la munca „de jos” și tot ce înseamnă asta.

E un mesaj, practic, prin care răspund încrederii ce mi-a fost acordată până acum din partea colegilor, din 2016, cu încrederea pe care le-o acord și eu în timpul acestei campanii, când colegii mei duc lupta…

E ceea ce vreau să transmit, și referitor la cea de-a treia întrebare, privitor la poziția pe liste.

Nu e vorba de asta. Știu că sunt unii care au o anumită notorietate și se pun pe primele poziții, pe pozițiile eligibile, la limită, după care găsesc diferite pretexte să se retragă și să meargă alții în locul lor. Consider că asta este un soi de manipulare. 

Eu am candidat pentru completarea listei de consilieri județeni, deci, probabil, voi fi în partea finală a listei. Vreau să-i conving pe oameni să voteze nu doar având posibilitatea să fiu sau nu în Consiliul Județean, ci pentru a le transmite cât se poate de clar că am încredere în colegii care sunt pe liste și candidează la Consiliul Județean și să fac cât mai vizibile proiectele și propunerile lor pentru Consiliul Județean. 

Iar legat de întrebarea privind candidatura pentru parlamentare, astea sunt lucruri pe care le vom discuta după alegerile locale, eu mi-am asumat niște proiecte, în special în zona de mediu, care sunt, zic eu, destul de cunoscute și, evident, voi încerca să le duc la bun sfârșit, și în anii următori, a declarat Mihai Goțiu pentru Ziar de Cluj. 

Deci veți continua, practic, și în acest sens angajamentul pe care vi l-ați luat în 2016?

„Sunt diferite moduri prin care poți duce și lupta asta, evident, unul dintre ele este de a fi în Parlament.

Dar, încă o dată o spun, e o decizie care se va lua după alegerile locale”, a conchis senatorul clujean Mihai Goțiu.  

Mihai Goțiu și-a depus această candidatură în semn de respect și de sprijin pentru colegii lui care l-au susținut începând cu toamna anului 2016, de când a intrat în politică, dar și pentru a transmite mesajul că România poate să se schimbe în bine doar atunci când lupta e dusă în echipă.

”Le mulțumesc colegilor care mi-au acordat încrederea să fac parte din echipa Alianței USR PLUS, care candidează pentru Consiliul Județean Cluj. Am început o luptă, împreună, în 2016, pentru schimbarea României și, tot împreună, o ducem mai departe. Unii sunt pe baricade de la început, alții s-au adăugat pe parcurs și suntem tot mai mulți cei care înțelegem politica drept un serviciu în folosul cetățenilor și tot mai mulți cei care ne susțin. În acest spirit, n-am avut și nu am rețineri să pun mâna (și piciorul) la așa-zisa ”muncă de jos” – întâlniri cu oamenii, discuții și dezbateri despre cum pot ajunge comunitățile din care facem parte mai prospere și cum se pot dezvolta acestea în folosul tuturor membrilor lor, nu doar pentru buzunarele și conturile unor grupuri restrânse de persoane conectate la decizia politică”, a mărturisit senatorul USR, într-o postare pe Facebook.

”Tot ce am realizat în cei trei ani și jumătate ca senator USR pentru pădurile și apele României, pentru un aer mai curat și un viitor sănătos pentru noi și copiii noștri nu aș fi reușit fără sprijinul colegilor din USR Cluj. Multe dintre problemele Clujului și ale localităților din județ mi-au fost semnalate și le-am documentat împreună cu colegii, unele dintre acestea au ajuns în Parlament și le-am găsit soluționare (prin alocări bugetare suplimentare la Legea Bugetului ori prin controale ale instituțiilor publice sesizate de mine). Altele fac parte din programele (locale și județene) pe care le propunem, acum, cetățenilor”, a explicat Mihai Goțiu.

Acesta a arătat că fără sprijinul colegilor săi din Filiala Cluj nu ar fi putut duce luptele pentru mediu, la nivel național, dar și că acest sprijin este unul care vine firesc într-un oraș care a devenit un model pentru implicarea civică din România:

”Încrederea și sprijinul colegilor de la Cluj (confirmate și în cadrul Conferinței Județene a USR Cluj, într-un procent covârșitor – 91,2% de voturi ”pentru” candidatura mea) sunt cele care mi-au dat forța și energia să lupt pentru cauzele de mediu de peste tot din țară, pentru că sunt printre primii care au înțeles că acestea ne privesc pe toți, indiferent unde locuim. Că munții despuiați de păduri, gropile de gunoi ori râurile băgate pe țeavă ne distrug sănătatea și provoacă dezastre și efecte distructive la zeci și sute de kilometri distanță. Dar acesta nu e lucru de mirare, atâta vreme cât clujenii au fost printre cei dintâi care s-au alăturat sătenilor din Roșia Montană și luptei lor împotriva cianurilor în Apuseni. Iar această implicare a clujenilor s-a extins la nivel național, având ca efect nu doar stoparea unui proiect toxic pentru munții, pădurile și patrimoniul cultural excepțional din Roșia Montană, pentru Apuseni și pentru toți cetățenii acestei țări, ci și renașterea unui spirit civic al cărui forță poate schimba și deja schimbă România!”

Pentru continuarea acestei schimbări, Mihai Goțiu susține că e nevoie de oameni de nădejde în primăriile și consiliile locale și județene din toată țara.

”Acesta e doar începutul. Pentru a duce această luptă mai departe avem nevoie de oameni de nădejde în toate primăriile, consiliile locale și județene din țară. Iar Alianța USR PLUS propune asemenea oameni de încredere, chitiți să se pună în slujba cetățenilor. Chitiți să facă bine până ne facem bine cu adevărat, la propriu și la figurat. Am încredere în ei și îi recomand, la rândul meu. Iar în zilele și săptămânile următoare (nu prea multe până la vot), o să vă prezint multe dintre lucrurile pe care le putem face, împreună, pentru întregul județ Cluj, pentru Transilvania și pentru România. Ne vedem, ne auzim, ne citim (cum putem în aceste vremuri). Iar pe 27 septembrie, votăm în siguranță și în cunoștință de cauză. Stradă cu stradă și uliță cu uliță, schimbăm Clujul și România! #viitorsănătos”, a încheiat senatorul USR mesajul transmis public.

În urma votului din Conferința Județeană a USR Cluj, Mihai Goțiu va completa lista Alianței USR PLUS pentru Consiliul Județean (CJ) Cluj.

Candidat din partea Alianței USR PLUS pentru funcția de președinte al CJ Cluj este Cătălin Sălăgean, iar pentru cea de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mihaigotiu/facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 7 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 35 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE