Din oras

„Scenetă” cu directorul Sălii Polivalente și doi consilieri locali – Ionuț Rusu s-a bâlbâit și le-a dat cu flit consilierilor, care l-au luat la rost și pentru cămașa în carouri

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente a reușit să se facă de râs în timpul ședinței de Consiliu Local de marți. În prezentarea solicitării pentru bugetul pe anul acesta, abia a reușit să bâiguie câteva vorbe despre evenimentele de anul trecut organizate de Sala Polivalentă și despre evenimentele de anul acesta. A fost o situație de râsul plânsul pentru că numărul evenimentelor nu i-au ieșit nicicum la socoteală dacă sunt puse cap la cap și habar nu a avut ce să spună despre un posibil plan care să aducă profit societății comerciale. Nu a putut să spună nici cu ce se ocupă el toată ziua când este la serviciu.  
Când a fost întrebat despre viziunea pe anul acesta, le-a dat cu flit consilierilor locali și le-a spus să discute cu reprezentantul Consiliului Local din Consiliului de Administrație al societății Sala Polivalentă.
Consilierilor locali nu le-a plăcut nici cum s-a îmbrăcat Ionuț Rusu. Cămașa lui în carouri a fost aspru criticată: „Vă felicit pentru felul în care vă prezentați în fața Consiliului Local”. Replica acidă îi aparține lui Dan Morar (PSD + ALDE).

Stângaci, ca un elev pus să își spună lecția în fața clasei, Ionuț Rusu a spus câteva fraze despre miile de evenimente care au avut loc și campionatele europene care vor avea loc. A mai spus două vorbe despre extinderea sălii, gata prezentarea și să vină banul.

“Noi, ce facem acolo, practic punem la dispoziția sportivilor amatori și profesioniști Sala Polivalentă pentru închiriere, cât și organizațiilor care organizează concerte. Astfel s-a reușit în 2016 din totalul  de 8.000 de ore cât are un an, 4.000 de ore să fie rezervate sportului și 2.500 rezervate evenimentelor artistice. Legat de bugetul pe anul acesta, pe care vă rog să îl aprobați, avem un an special având în vedere că organizăm campionate europene și Primăria Cluj-Napoca deamarează o investiție de extindere a capacității sălii de la 7.227 de locuri la 9.300 astfel încât să se vadă în condiții optime Campionatul European de Baschet. Având în vedere această situație, activitatea Sălii Polivalente, în prima jumătate a anului, a fost redusă pentru că nu puteam avea evenimente în paralel când muncitorii lucrau la extindere. Practic, în primele trei luni, activitatea a fost redusă, iar în lunile mai, iunie, iulie, activitatea va fi complet suspendată astfel încât Campionatul European de Baschet, care se desfășoară în perioada 31 august – 7 septembrie, să se desfășoare fără niciun fel de probleme. În momentul de față, s-a terminat prima fază a lucrărilor, în care s-a pregătit practic amplasarea tribunelor, iar lucrărilor s-au oprit datorită faptului că în 19 aprilie începe Campionatul European de Gimnastică, iar în 12 aprilie intră cu amenajarea sălii. În mare, cam asta este prezentarea”, a spus Ionuț Rusu.

Dan Morar a explodat după prezentarea stângace și bâlbâită a lui Ionuț Rusu.

„Nu vedem ce acțiuni aveți dumneavoatră în partea de management a unității. Dacă aș fi dorit să vorbesc cu un contabil l-aș fi chemat astăzi să îmi spună de ce x1 plus x2 dă x3, dar nu este cazul. Nu văd o viziune în ce anexe avem aici, ce faceți dumneavoastră ca să nu greșim și unde ne propunem să ajungă fondurile. Nu cred că vom reuși până când românii nu își vor permite prețuri de bilete la nivel european, să aducem sala aceasta pe profit. La modul în care se gestionează sala în momentul de față și la câte evenimente se creează în jurul sălii am putea să o transferăm ca și direcție în cadrul Primăriei și pierderile ar fi mult mai mici.
Ce aș fi foarte curios este să văd fișa postului și pentru dumneavoastră și pentru membrii Consiliului de Administrație, ca să știu cu ce vă ocupați dumneavoastră timpul la locul de muncă.
Sala Polivalentă ce ne aduce nouă celor din Cluj-Napoca, ce evenimente am putea noi să aducem aici, nu doar o înșiruire contabilicească de trei sume, care nici nu dau cât trebuie. Cel puțin din punctul meu de vedere nu o să votăm bugetul de astăzi și vă doresc…nu știu dacă veți rămâne pe viitor director…dar dacă veți rămâne să veniți la punct pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, din respect și bun simț față de cei care sunt aici și vă acordă sau nu votul”, a afirmat Dan Morar.

Ionuț Rusu i-a spus consilierului local că dacă vrea detalii despre activitate să îi întrebe pe colegii din Consiliul de Administrație. Cât despre viziune, aceasta nu și-ar avea locul când solicită bani pentru anul în curs.  

„Practic nu aveți în față o viziune pentru că se aprobă bugetul societății”, a punctat Rusu.

Replica lui Morar nu a întârziat să apară. Enervat de răspunsul directorului Sălii Polivalente, consilierul PSD+ALDE i-a dat peste nas lui Rusu.

„Nu cereți bani pentru o viziune, pentru ceva, cereți bani și punct”, a spus Dan Morar.

Salvarea lui Rusu a venit din partea lui Florin Gliga (PNL), reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente.  

„Am avut o discuție cu reprezentanții Sălii Polivalente, conducerea mi-a confirmat datorită evenimentelor și proceselor de modernizare în desfășurare, activitatea va rămâne la nivelul anului trecut. În ceea ce privește fișa postului în Consiliul de Administrație, pentru conformitate este Legea 31 și Ordonanța 109”, a spus Gliga.

Chit că a fost făcut troacă de porci, Ionuț Rusu tot a primit banii pentru Sala Polivalentă. Cu 24 de voturi pentru și 1 împotrivă, proiectul de hotărâre a fost votat. În proiect se precizează că cheltuielile pe anul acesta se ridică la aproximativ 3 milioane lei și se estimează un profit de aproximativ 2,2 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *