Din oras

Scene de film de comedie: un polițist se luptă să imobilizeze un bărbat care se opune reținerii, în timp ce colega acționează cu un spray lacrimogen

Un filmuleț în care apare o intervenție a unui echipaj de poliție din Cluj-Napoca a stârnit amuzamentul internauților.

Un echipaj de poliție forma dintr-un bărbat și o femeie s-au luptat să imobilizeze un bărbat care s-a împotrivit reținerii. În timp ce polițistul se chinuia să îl bage în mașină, colega lui a început să pulverizeze cu spray lacrimogen, chiar dacă a fost afectat și celălalt agent.

Inernauții au lăsat o serie de comentarii ironice după ce au văzut reacția polițistei:

O, Doamne, până și tradiția de Paște e alta…mai nou fetele cu spray-ul nu băieții.

„Tehnici de imobilizare”… ăla se grumăzește cu inculpatul și Blonda dă cu fixativ pe amândoi.

La astfel de acțiuni, trebuie bărbați, nu femei care dau cu spray. Ori ai pregătirea necesară, ori lasă-te de meserie.

Asemenea polițistă nu are ce căuta în sistem, colegul ei încearcă să-l imobilizeze ea dă cu spray. Nuii Pronto de mobilier.

Din primele informații se pare că bărbatul ar fi agresat doi minori, trecătorii au oprit echipajul de poliție care a încercat să îl mobilizeze pe atacator.

Vom reveni cu punctul de vedere al IPJ Cluj.

UPDATE:

La data de 8 aprilie a.c., în jurul orei 13.20, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, pe Calea Mănăștur din municipiu, un bărbat se manifestă agresiv față de pietoni.

La loculul menționat în sesizare a fost dirijat un echipaj de poliție, fiind identificată persoana în cauză, care a devenit recalcitrantă la vederea echipajului, având un comportament agresiv.

În acest sens, s-a procedat la imobilizarea bărbatului, ulterior acesta fiind transportat la secția de poliție pentru luarea măsurilor legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice, iar persoana în cauză a fost internată la o unitate medicală de specialitate.