In vizor

SCÂRȚ, SCARȚI, PÂNĂ MARȚI: Termenul de finalizare a licitației pentru metroul din Cluj OSĂ se prelungească cu încă 20 de zile

Termenul de finalizare a licitației pentru metroul din Cluj se va prelungi cu încă 20 de zile, anunță viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Acesta a trompețit, din partea lui Boc, că totul se face legal și că este o solicitare din partea experților internaționali.

”Din datele pe care le-am primit avem o solicitare din partea experților internaționali de a prelungi termenul. Este pe lege. Vom da curs acestei solicitări astfel încât să avem o soluție. Sunt foarte multe solicitari de clarifcare de la firme.

Probabil că vor fi încă 20 de zile” a spus Dan Tarcea la o emisiune la care l-a lăsat Emil Boc să se ducă, fără să-i vorbească apoi numai instituțional, așa cum l-a amenințat când a fost invitat la NCN. Că așa se face comunicare administrativă la Cliuuuj (unde-i faiiin), numai din locații căldicele, unde nimeni nu-i deranjează cu întebări incomode.

Cândva, acum vore douăluni, două asocieri de firme au depus oferte pentru metroul din Cluj-Napoca. Liderii de asociere sunt din Turcia. Sperăm să nu se plictisească până în ziua în care rocambolescul proiect se va fâsâi ca Transilvania Penal City.

  • Inițial, Primăria Cluj-Napoca a stabilit termenul pentru desemnarea câștigătorului licitației pentru proiectarea și execuția lucrărilor la metrou, la 27 ianuarie 2023 ora 18. dar era clar că termenul a fost avansat de momeală.

Metroul din Cluj-Napoca este un proiect mamut, ale cărui costuri sunt estimate la 9 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro), din care 300 de milioane de euro provin din PNRR.