In vizor

Scandal pentru accesul gratuit la UNTOLD al persoanelor cu dizabilități. Directorul Untold: „Nu limităm pe nimeni, din contra, îi primim în festival!”

Scris de 3,200

Persoanele cu dizabilități acuză organizatorii festivalului Untold de discriminare, dat fiind că în acest an au limitat numărul beneficiarilor de acces gratuit și numărul de zile în care pot intra pe baza acestui acces.

Diferența în acest an este că organizatorii le dau persoanelor cu dizabilități și însoțitorilor acestora câte un bilet pentru o singură zi de festival, la alegere. În anii precedenți persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora primeau acces gratuit pentru toate zilele evenimentului.

„Ne-a fost trimis un e-mail în care ni se confirmă participarea. Acum, înainte de începerea festivalului, ni s-a trimis e-mail în care se precizează că nu vom avea acces la toate zilele. Toate locurile pe care le-au oferit sunt deja ocupate, este primul an în care şi-au bătut joc de noi”, relatează Nelu Dras.

„Pentru persoanele cu dizabilitati, primaria si Untold au facut in accest an un gest discriminatoriu, daca pana acum, cei in fotoliu rulant si insotitorii, aveam gratuitate, pe toata durata festivalui, in baza cartilor de identitate si a certificatului de handicap,azi am primit un mail,in care mi se cerea sa aleg o zi din 4,in care sa merg,fiindca mai sunt doar 40 de bilete,pe zi,pentru noi. Desi legea 448\2006 spune clar alceva
Anul acesta e prima oara cand se intampla. Trebuia specificat clar si de la inceput capacitatea fiecarei locatii de a primii persoane cu dizabilitati in conditii de siguranta sau organizatorul sa spuna clar cate bilete acorda. Asa cu 5 – 6 zile spui sec ca nu mai ai decat 40 de bilete pe zi si daca ai prins loc in ziua in care se putea sau voiai sa mergi, bine, daca nu, nu”, explică Andrei Matiș. 

 

În vreme ce aceștia susțin că legea este de partea lor, organizatorii UNTOLD au transmis un punct de vedere prin care arată că luat această decizie deoarece evenimentul este sold-out.

“Încă de la prima ediție a festivalului, atât la Untold cât și la Neversea, am fost foarte atenți și am oferit multe facilități persoanelor cu dizabilități (începând de la acces rapid în festival, acces în zone cu vizibilitate foarte bună, ajutor în a se deplasa, acces băi, traseu pavat în festival (Neversea), până la gratuitate la accesul în festival. Și în acest an, ne-am dorit să le oferim tuturor celor eligibili (cei care s-au înscris până la data limită și au prezentat actele doveditoare), șansa de a participa în mod gratuit. Deoarece numărul celor care au solicitat acces gratuit a fost unul foarte mare, iar festivalul este sold-out având un număr limitat de participanți, pentru a le oferim șansa tuturor celor eligibili să participe la festival, am decis să le oferim tuturor câte 1 bilet de o zi, la alegerea lor. Din punctul nostru de vedere nu limităm pe nimeni, din contra, îi primim în festival!”, a declarat Edy Chereji, Director de Comunicare UNTOLD.

Pe site-ul oficial al UNTOLD se arată, la secțiunea de termene și condiții că: „Organizatorul își rezervă dreptul de a stabili numărul persoanelor cu dizabiliăți care vor putea participa la Festival, in funcție de numărul total al persoanelor participante și capacitatea festivalului”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 mins In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 34 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 21 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 21 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE