In vizor

Scandal între judecătorii clujeni! Dana Gîrbovan îl acuză pe Cristi Danileț de dezinformare!

Scandal între judecătorii clujeni în cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, luată cu forța de mascați de la asistentul maternal. Judecătoarea Dana Gîrbovan îl acuză pe judecătorul Cristi Danileț de dezinformare. Într-o postare pe pagina sa de facebook, aceasta susține că informațiile furnizate de judecător în legătură cu acest caz, sunt eronate.

„Relevantă în acest sens este poziția asociației VeDem Just, vârf de lance al „apărării” justiției, poziție postată pe Facebook de judecătorul Cristi Danileț, care, la scurt timp după ce a izbucnit scandalul mediatic, a ieșit să liniștească cetățenii.”

a scris aceasta.

 

În postarea distribuită de judecătorul clujean în data de 21 iunie, apare informația potrivit căreia:

 

„Există o hotărâre judecătorească definitivă care obligă asistentul maternal să respecte procedura cu privire la adopție. Azi s-a pus în executare silită această hotărâre, cu organe de la Protecția Copilului, executor judecătoresc și Poliție.”

 

Întradevăr, fiind vorba de un caz civil, așa ar fi fost normal, doar că judecătoarea Dana Gîrbovan spune că informația distribuită de Cristi Danileț este eronată și dezinformează opinia publică.

 

„În realitate, însă, judecătorul Cristi Danileț a dezinformat, deoarece nu executorul judecătoresc, ci chiar procuroarea a „ridicat” și „predat” copila, în urma punerii în executare a unui mandat de percheziție, nu a unei hotărâri judecătorești.

Toate aceste detalii esențiale sunt ascunse de VeDemJust, care ceartă, însă, ipocrit, presa, pentru că a „prezentat cazul fără o poziție din partea instituției ANPDC sau a organizației FONDC care s-a preocupat îndeaproape de acest caz.”

a scris judectoarea pe pagina sa de Facebook

 

Judecătoarea mai explică faptul că procedura executării unei hotărâri definitive care are legătură cu un minor, ține de Codul de procedură civilă și nu are nicio legătură cu cel de procedură penală, iar punerea în executare îi revine executorului judecătoresc, nu procurorului, cum a fost în acest caz.

 

„Legea interzice în mod categoric exercitarea oricărei persiuni asupra copilului, prevăzând în mod expres că: „Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea” art. 910, alin. 4 din codul ce procedură civilă. TOATE prevederile menționate au în centru COPILUL pentru că LEGEA îl protejează.”

a mai scris judecătoarea pe Facebook.

Scandalul a izbucnit după ce o fetiță de 8 ani din Baia de Aramă a fost luată cu forța din casa în care a locuit în ultimii 7 ani, după ce aceasta a fost adoptată de o familie din America.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *