Din oras

Scandal cu salariile SCJU Cluj. Ungureanu: "Spitalul nu mai are bani nici măcar pentru salarii". Conducerea: "Am dat vouchere de vacanță de patru milioane de lei"

Scris de 2,413

Deputatul Emanuel Ungureanu a publicat o circulară din interiorul Spitalului Județean Cluj. Potrivit acestuia, conducerea a anunțat că are probleme serioase cu partea financiară și că nu sunt suficienți bani pentru salarii. 

„Spitalul Județean de Urgență Cluj nu mai are bani nici măcar pentru salarii în luna Decembrie.

Prietenul Sorinei Pintea, managerul Petrică Șușcă, a trimis către secțiile spitalului un document prin care somează personalul medical să facă economii.

Economii la ce, se întreabă medicii? În sălile de operație NU mai există Betadină pentru dezinfectarea plăgilor, pacienții își cumpără materiale sanitare și dezinfectanți. Doamna ministru Pintea nu a vorbit nicio secundă despre dezastrul lăsat în urmă de ea și prietena Dăncilă”, arată Emanuel Ungureanu. 

Iată postarea acestuia: 

 

În replică, cei din conducerea SCJU Cluj arată că au cheltuit peste 19 milioane de lei pentru materiale sanitare. Alte 4 milioane pe vouchere de vacanță pentru angajjați și 3 milioane de lei pentru echipamente medicale au fost virate din veniturile proprii. 

„În acest moment, prin contractul încheiat cu CAS Cluj, prevederea bugetară aferentă lunii decembrie este zero. În acest context, adresa respectivă a fost concepută pentru gospodărirea eficientă a fondurilor existente. Nu este prima dată când suntem în această situație.

Cu toate acestea, nici acum, nici în ultimii ani, spitalul nu s-a aflat în situația de a nu putea efectua plata salariilor din lipsă de fonduri. În cazuri de acest tip, spitalul acoperă din venituri proprii costurile serviciilor medicale, asigură continuitatea asistenței medicale și plata cheltuielilor salariale.

Mai mult, din venituri proprii, în vara acestui an, s-au acordat vouchere de vacanță angajaților spitalului în valoare de aproape 4 milioane de lei. Pentru acest an, au fost alocați, din venituri proprii, peste 3 milioane de lei pentru achiziția de echipamente medicale.

În 2019, din ianuarie până în prezent, au fost achiziționate materiale sanitare în valoare de peste 19.500.000 lei, iar dezinfectanți s-au cumpărat în valoare de aproximativ 1.800.000 lei”, arată managerul SCJU Cluj, Petru Șușcă. 

Tabelul de mai jos ilustrează situația cantității de betadină achiziționată în ultimele trei luni:

Betadină/Nr. crt./Data negocierii

Cantitate achiziționată

1. 31.10.2019

295 flacoane x 1 l

99 flacoane x 120 ml

2. 23.09.2019

260 flacoane x 1 litru

130 flacoane x 120 ml

3. 21.08.2019

380 flacoane x 1 litru

150 flacoane x 120 ml

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 2 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 3 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 4 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 20 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 21 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
 • Acum 23 hours In vizor
  VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INCREDIBIL! Domnilor, doamnelor, domnişorilor, domnişoarelor de la Electrica Furnizare, Electrica Distribuţie, vi se pare normală, măcar legală, această situaţie?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE