In vizor

Satul Tăuți va avea în sfârșit canalizare. Licitația în valoare de 10 milioane de lei a fost câștigată de TCI Constructor General

Introducerea canalizării în satul Tăuți din comuna Florești a fost proiectul de campanie al primarului Bogdan Pivariu. Au trecut patru ani, și abia acum a fost adjudecată licitația, astfel că finalizarea lucrării va avea loc în următorul mandat.

Proiectul presupune execuția, extinderea și modernizarea sistemului de canalizare menajeră din localitatea Tăuți, comuna Florești. Prin acest proiect se urmărește îmbunătățirea infrastructurii prin asigurarea unor condiții optime pentru canalizare menajeră și implicit îmbunătățirea calității vieții comunității aflate în zona de influență a proiectului, crearea condițiilor optime desfășurării activităților zilnice.

Lucrarea a fost câștigată de TCI Contractor General. Compania are obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a fost înființată în 1991. Din Consiliul de Administrație fac parte George Leontin Ene, Ștefan Dorin Oltean și Cristina Daniela Borșa. Cifra de afaceri TCI CONTRACTOR GENERAL SA. a fost de 90,145,713.00 RON în anul 2022, cu un profit de 3,662,340.00 RON, după de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 3.17%. TCI CONTRACTOR GENERAL SA a raportat un număr de 201 angajați în anul 2022.

Canalizarea din Tăuți a fost unul dintre proiectele cu care primarul Pivariu s-a prezentat în 2020 în fața alegătorilor.

„Principala problemă în Tăuți este lipsa unui sistem de canalizare care să deservească nevoile cetățenilor. Din păcate, această situație este de mulți ani, însă îmi doresc ca parte din programul meu politic, să investesc într-un sistem de canalizare modern, care să satisfacă această nevoie primară a localnicilor”, declara Pivariu în 2020. Iată că edilul a reușit într-un final să organizeze licitația pentru acest proiect, chiar dacă lucrarea nu va fi finalizată în acest mandat.

Finanțarea acestui proiect este realizată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cu suma de 14.942.646 lei din bugetul de stat, la care se adaugă 1.230.623 lei finanțare din bugetul local.