Din oras

Sătui de fițele lui Boc, taximetriștii clujeni vor protesta împotriva Uber și Bolt

Taximetriștii clujeni vor protesta în 20 iunie, de la ora 12.30, împotriva platformelor Uber și Bolt, în semn de solidaritate cu colegii lor din toată țara.

Revendicările șoferilor de taxi sunt:

”1. Respectarea OG49/2019 respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019

2. Respectarea Art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

3. Eliminarea din cuprinsul Art.13 Al.(2) Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

4. Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme, sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

5. Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic”, a precizat loan Pugna, Vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

 

CITEȘTE ȘI: Cum să ne urinăm cu BOLTă pe taximetriștii clujeni: Conform cluj24.ro este o explozie de taxiuri Uber și Bolt la Cluj-Napoca, iar 80% dintre șoferi nu sunt din oraș. Cine le-a eliberat autorizațiile de funcționare, unde fiscalizează, cine-i verifică – întrebări fără răspuns