De cartier

Șase zile până la demolarea garajelor de pe strada Mogoșoaia, 2 ani până la realizarea unui nou parking. Cum s-au conformat mănășturenii? VIDEO

MAI SUNT DOAR CÂTEVA ZILE până când garajele de pe strada Mogoșoaia, din cartierul Mănăștur, trebuie să fie demolate în totalitate. În locul acestora municipalitatea clujeană a promis realizarea unui nou parking auto. Termenul de execuție anunțat este de 2 ani. Doi ani nu reprezintă decât un termen generic, înaintat de obicei pentru orice tip de construcții. Ulterior – după cazul parkingului de pe strada Negoiu, realizat în 6 ANI DE ZILE – termenul este prelungit după bunul plac al autorităților. Ce spun locuitorii din zonă? Unde își vor parca mașinile vreme de 2 ani și unde își vor păstra lucrurile pe care le depozitaseră în garaje?

Unii dintre locuitorii zonei Mogoșoaia s-au conformat cerințelor înaintate de Primăria Cluj-Napoca și au trecut la muncă: și-au demolat singuri garajele. Doar că acestea erau din tablă.

Ce se va întâmpla cu garajele din beton, care tronează semeț în continuare și nu par a fi amenințate de solicitările autorităților?

În 27 septembrie 2018, proprietarii de garaje erau anunțați de către autorități că au la dispoziție un termen de 60 de zile pentru demolarea propriilor garaje, în caz contrar, acestea urmează să fie puse la pământ de reprezentanții primăriei, iar costurile vor fi decontate din buzunarele proprietarilor.

Prin urmare, au mai rămas 6 zile până când garajele mănășturenilor de pe strada Mogoșoaia vor fi rase de pe fața pământului clujean, care a devenit din ce în ce mai costisitor.

Săptămâna viitoare, marți, în 27 noiembrie, garajele vor dispărea în totalitate.

Astăzi însă, cele mai multe dintre acestea tronează semeț, iar betonul din care au fost realizate nu știe de amenințarea lansată de autoritățile clujene.

Urmăriți mai jos modul în care s-au conformat unii dintre clujeni, proprietari de garaje, care au fost nevoiți să le demoleze.

”Domnul viceprimar mi-a dat două vesti bune în această dimineață. Se ocupă personal de două proiecte de parking: Mogoșoaia 7-9 si Primăverii 8. Este un contract semnat pentru ceea ce înseamnă Studiu de Fezabilitate. Atât la Parkingul Mogoșoaia, cât și la parkingul Primăverii, avem un contract semnat, cu ordin de începere din data de 14 august.

În total, vor fi trei luni de proiectare și 18 luni pentru execuție lucrare”, anunța Emil Boc la jumătatea lunii august.

Carevasăzică, de Parkingul de pe strada Mogoșoaia este responsabil – personal – viceprimarul Dan Tarcea (locuitor al cartierului Mănăștur, de altfel. Care a pus umărul serios la treabă, astfel încât Parkingul Negoiu a fost terminat cu chiu cu vai în 6 ani de zile). 

Spre exemplu, construcția Parkingului Hasdeu a fost anunțată încă din 2012, când funcția de primar era ocupată de interimarul Radu Moisin. De atunci nu s-a făcut altceva decât să se tot semneze și anuleze acorduri între Universitatea Babeș Bolyai și Primărie.

CITEȘTE ȘIIncep lucrarile pentru doua parkinguri in zone importante din Cluj-Napoca

Terenul pe care se va construi parkingul din Mănăștur este delimitat de străzile Primăverii și Peana, “intr-un spațiu nesistematizat ocupat în prezent de 106 garaje individuale”, cu suprafața de 5.547 mp.

Proprietarii de garaje de pe strada Mogoșoaia consideră că noul parking, care va fi realizat cel puțin peste 2 ani, nu va acoperi necesarul locurilor de parcare din zonă. 

Dar, cine ține seama de părerea unor clujeni, buni de plată, taxe, impozite, amenzi?

 

CITEȘTE ȘIBoc se laudă cu peste 1.000 de locuri de parcare noi. Ar fi gata peste vreo doi ani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *