PubliNews

Sărbătorim 20 de ani de TIFF cu filme autohtone și scurtmetraje în Iulius Parc

În 2002, o echipă de clujeni pasionați de film și festival au pus bazele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care sărbătorește anul acesta 20 de ani. Una dintre locațiile care va găzdui proiecțiile ediției aniversare este parcul de la Iulius Mall Cluj, unde premiere, lungmetraje, scurtmetraje, filme românești, pelicule de la Cannes și atmosfera TIFF vor fi sub lumina reflectoarelor, timp de zece zile.

Începe TIFF, cel mai așteptat festival de lungmetraj din România și unul dintre cele mai apreciate evenimente, iar Iulius Parc este și anul acesta una dintre locațiile unde se vor difuza peliculele momentului. TIFF susține la acesată ediție, mai mult ca niciodată, dezvoltarea cinematografiei autohtone, având o selecție de filme românești care numără 45 de titluri. Timp de zece zile, în perioada 23 iulie – 1 august 2021, Clujul devine capitala filmului românesc. Proiecțiile în Iulius Parc vor avea loc pe toată perioada festivalului, în fiecare seară, de la ora 21:45.

Vineri, 23 iulie, suntem cu ochii pe „Cavalerii dreptății”, unde un soldat face o legătură incredibilă între moartea soției sale și ceea ce pare a fi un accident de tren. Sâmbătă ne întâlnim cu „Teddy”, un tânăr de 20 de ani a cărui viață se schimbă radical după ce este zgâriat de un lup. Ajungem și în „Vara lui ’85”, duminică, 25 iulie, unde Alexis și David leagă o prietenie de-o viață. TIFF nu închide videoproiectoarele la final de weekend. Acestea abia se încălzesc, iar de luni, 26 iulie, „participăm” la un „Scandal în familii”, la o aniversare care scoate la iveală un secret ce schimbă soarta tuturor personajelor. Ziua cinci de festival ne aduce în Iulius Parc pelicula italiană „Un loc ca oricare altul”, descrisă de revista britanică „Screen Daily” ca fiind „an almost sensory experience”.

Dacă ești fanul scurtmetrajelor, te așteptăm în Iulius Parc, miercuri și joi, unde TIFF proiectează 13 dintre peliculele momentului la această secțiune. Weekend-ul viitor îl începem vineri, 31 iulie, cu „O lume nouă”, sâmbătă ne relaxăm la „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie”, iar ultima seară de festival, duminică, 1 august, urmărim „Traversarea”.

Pentru mai multe detalii despre TIFF și filmele care vor rula pe toată perioada festivalului, atât în Iulius Parc, cât și în celelalte locații din Cluj, poți accesa site-ul oficial al festivalului.

Vino în Iulius Parc și intră în lumea filmelor, la TIFF!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *