Sport

Sărbătoare pentru fanii baschetului din România. A doua echipă a lumii, Spania, vine la Cluj în grupa de la EuroBasket 2017

România şi-a aflat, marţi după-amiază, adversarii din grupa pe care o va găzdui la Cluj, în cadrul Campionatului European din 2017.

Astfel, pe lângă Ungaria şi Croaţia, adversari pe care „tricolorii” îi cunoşteau deja, sorţii au decis astăzi ca a doua putere mondială a acestui sport, Spania, să facă şi ea parte din grupa C a EuroBasket. De trei ori campioană europeană, o dată campioană mondială şi multiplă medaliată cu argint şi bronz la Jocurile Olimpice, naţionala iberică, pentru care evoluează şi starul NBA, Pau Gasol, va juca cinci meciuri la Cluj în perioada 31 august-17 septembrie, printre care şi unul cu România.

Potrivit clasamentului mondial FIBA, doar naţionala Statelor Unite se află în faţa spaniolilor în această ierarhie, astfel că fanii baschetului din România vor avea un motiv în plus să-şi achiziţioneze bilete la evenimentul de anul viitor.

Din grupa României vor mai face parte Cehia şi Muntenegru, primele patru clasate urmând să se califice în fazele eliminatorii ale competiţiei, care se vor desfăşura în Turcia.

foto: Daniel Ochoa de Olza/AP Photo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *