Din oras

Santierul „Tower” este pericol public pentru clujeni, dar autoritatile ridica neputincioase din umeri

Tower Park, redenumit Cluj Nou, este cea mai mare teapa imobiliara din Cluj-Napoca. Peste 100 de persoane au fost pagubite de Mihai Chezan, dezvoltatorul proiectului, iar frauda de peste 6 milioane de euro are consecinte pe termen lung. Santierul este abandonat de mai bine de cinci ani, iar masurile de siguranta sunt deficitare – grilajul din lemn care ar trebui sa acopere sapaturile fundatiei a putrezit si, pe alocuri, a disparut si oricine se poate accidenta in zona respectiva, extrem de circulata.

Mihai Chezan a fost trimit in judecata de DNA Cluj in luna iunie, pentur inselaciuni de peste 6 milioane de euro. Nu mai putin de 99 de persoane s-au constituit parti civile in dosarul „Tower”, iar numarul pagubitilor este mult mai mare. Intreaga situatie a fost prezentata AICI de Ziar de Cluj. Din pacate, pe langa pagubitii directi, locuitorii din zona sufera in fiecare zi. Din cauza santierului parasit, intreaga zona pare parasita, iar accesul facil pe santier pune in pericol siguranta copiilor care se joaca in zona. Totodata, accesul catre blocurile din zona, dar si catre magazinul Billa le poate crea probleme trecatorilor. In zona santierul a fost „asigurat” cu o podea din lemn, care in timp s-a degradat si a devenit o adevarata capcana pentru pietoni.

Oficialii nu au dreptul sa intervina

In ciuda faptului ca santierul este parasit de mai bine de cinci ani si ca singura varianta in zona este demolarea constructiei existente, autoritatile spun ca nu au cum sa intervina.

„N-avem ce sa facem, este proprietate private si fiecare face ce vrea pe spatial lui atata timp cat isi ingradeste terenul. Singurul moment in care putem interveni este cel in care fac mizerie. Nu putem sa luam masuri pentru ca afecteaza estetic zona. Firma respectiva e in insolventa, e un litigiu si pana nu vedem ce se intampla cu atat mai putin nu putem interveni”, sustine Iulia Persa, reprezentant al Biroului Mass-Media al Primariei Cluj-Napoca.

Mai bine proprietar decat chirias

Tower Cluj sau Cluj Nou numara peste 100 de pagubiti. Mihai Chezan este trimis in judecata de cateva luni bune, dupa ce cativa ani a fost anchetat de DNA. Santierul este abandonat de cinci ani. Toate acestea nu inseamna insa prea multe cand vine vorba de comert. Afisele care promoveaza vanzarea de apartamente sunt inca la loc de cinste, biroul de vanzari este utilat si mobilat, iar pe site-ul clujnou.ro se gasesc toate detaliile legate de apartamentele de lux in care cumparatorii de buna credinta ar fi trebuit sa se mute in urma cu patru ani, dupa ce au scos zeci de mii de euro din buzunar pentru avans la un vis care s-a transformat intr-un cosmar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *