Editorial

#Sânge_de_firmă

Scris de 919

Invasion, Génocide, Juste des affaires…

Ceea ce sare în evidență, în situația la zi, după atâtea orori comise de soldaţii ruşi în Ucraina, pe care le aflăm zi după zi (şi nu se mai termină), este faptul că foarte multe companii franceze par să refuze luarea unor măsuri. Pe lista celor peste 131 de companii care au rămas, conform datelor Yale School of Management, cele din Franța domină.

29 sunt din Franța, 17 din SUA, 13 din Japonia, 12 din Germania, 11 din Italia, 7 din Spania, 5 din Luxembourg, 4 din Polonia, 4 din Austria, 3 din Olanda, 3 din Suedia (în rest sunt companii din alte țări).

Avem o gamă bogată de produse mânjite cu sânge de la: Auchan, Atos, Bonduelle, Eutelsat, Lacoste, L’Occitane, Lactalis, Societe Generale, Veolia, Engie, Grohe, Globus, Dr. Oetker, DMK Group, Hochland, Knauf, Metro, Tchibo, Calzedonia, Campari, Delonghi, Intesa Sanpaolo șamd.

Căci, vorba lui Medvedev: „Ucraina își ucide civilii pentru a dezumaniza Rusia”.

Cum poți dezumaniza ne-umanul? Orcul, întunericul absolut…?

Minciuna dezumanizantă, tocmai demontată de căre serviciile secrete germane care ar fi interceptat mesaje radio ale unor soldați militari ruși care ar fi recunoscut că au ucis civili la Bucha. Informaţia a fost consemnată de Der Spiegel, cea mai titrată publicație germană de știri.

Agenția de informații a Germaniei a prezentat miercuri concluziile în Parlament, fără a oferi o sursă pentru aceste informații, potrivit raportului. Mesajele ar fi corespuns cu decese cunoscute. De exemplu, într-un mesaj, un soldat discută despre împușcarea unei persoane care se deplasa pe bicicletă. Ori în Bucha a fost fotografiat un cadavru zăcând lângă o bicicletă.

Şi? Este mai simplu să zici că „Ucraina își ucide civilii pentru a dezumaniza Rusia” şi să continui să faci afaceri cu Rusia. Niţel sânge, n-a mânjit pe nimeni.

Mai ales când acel sânge ţi-a dat posibilitatea, ca lui Viktor Orban, să te-mpuţi în fruntea statului încă patru ani, după ceilalţi opt. Aşa că Viktor Orban va plăti în ruble ceea ce consumă de la Kremlin, în fond salariul tot în ruble-i vine de acolo.

Apoi, cu sabia tăierii de fonduri europene deasupra capului, se umflă hrișka în Fidesz-ul lui Orban.

Şi zice „Petrică Sihastrul”, ministrul ungar de Externe: „E timpul ca liderii ucraineni să nu mai insulte Ungaria”. De te-ntrebi la ce momeală dă Putin după guvizii aceştia: la râmă, mămăligă, sau blinker? Deși cred că, mai degrabă, știind cum este rusul, dă la dinamită și curent electric.

Ungaria se insultă singură, nu-i trebuie ajutor.

Mai ales cu discursul revizionist pe care începe să-l scoată pe goarnă: azi Transcarpatia, mâine Transilvania. Că vorba președintelui UDMR Cluj, Csoma Botond, „realegerea lui Viktor Orban şi a FIDESZ reprezintă o chestiune pozitivă pentru România. Zelenski l-a numit «omul lui Putin» pe domnul Orban, ceea ce nu este”.

Nu este, dar prin nimic nu o dovedeşte. Că nici nu i s-a uscat bine cerneala pe noul mandat de satrap al Ungariei şi Viktor Orban a discutat cu Vladolf Putler să facă ei o întâlnire la Budapesta, ca băieţii, el, cu Zelenski, Macron şi Putin. Beau un „Tokaj”, un „boroţ” şi „ozosepţ” pun de-o pace solidă.

Că Putin nu mai are ce căuta în interiorul graniţelor Uniunii Europene, „nincem problemo”…, rezolvă Orban. Doar are ruble şi plăteşte.

În final, important este să ştim că soldaţii ruşi au fost trimişi în Ucraina să fie criminali şi violatori în numele unui Dumnezeu pravoslvanic cam nebun.

Azi am aflat că Omurbekov Azatbek Asanbekovici, locotenent-colonelul unității militare 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de criminali (Habarovsk), responsabili pentru masacrul din Bucha este un „om cu frica lui Dumnezeu”.

Acesta a primit binecuvântarea preoților ortodocși ruși  înainte de a ordona înfiorătoarele crime și violuri din regiunea Bucha de lângă capitala Ucrainei.

Imaginile sunt contrafăcute, ne-o spun toţi AURolacii şi şoşocarii pe Facebook.

În fond, zice Șoigu (ex marele dispărut) şi pe el trebuie să-l credem pe necuvânt: „În perioada în care oraşul Bucha a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Soldaţii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev.”

Cadavrele de pe străzi, din case, din gropi comune sunt înscenări ucraine din punctul de vedere al cadavrului ambulant Șoigu. Abia ce a trecut săptămâna de când umanitatea se întreba dacă şi-a ales să piară de infarct sau de accident de maşină, dacă a apucat să atingă caldarâmul după ce a fost azvârlit de la masa lui Putin, dacă i-a căzut bine ceaiul cu poloniu.

Hajun Project a publicat o înregistrare de 3 ore de la o cameră online din sediul serviciului rusesc de curierat CDEK din Mazir (Belarus), prin intermediul căruia soldații forțelor armate ruse trimit acasă, printre altele, lucruri furate de la cetățeni ucraineni, potrivit site-ului motolko.help.

Majoritatea soldaților din Forțele Armate Ruse, care au trimis lucruri din Mazir, locuiesc în Rubtsovsk (Altai Krai, Rusia).

Într-o singură zi, 2 aprilie, soldații Forțelor Armate Ruse au predat spre expediere la biroul serviciului de curierat expres rusesc CDEK de pe strada Kuibisheva, 32 din Mazir (Belarus) peste 2 tone de lucruri, din care o parte semnificativă este furată, potrivit sursei citate.

Proiectul a publicat numele, numerele de telefon și conținutul coletelor soldaților care au trimis colete cu o greutate între 50 și 450 de kilograme în Rusia.

Au trimis: haine, unelte, piese de schimb, aparate de aer condiţionat, telefoane, televizoare, baterii, bijuterii şi tot ce mai creştea la liber prin casele ucrainenilor ucişi şi jefuiţi cu sânge rece.

E ca la Radio Erevan: tonele de ajutoare umanitare sunt hoțiile efectuate de soldații ruși și care s-au relocat din zona Kiev către zonele în care sălășluiesc, în grote şi smârcuri, rebuturile umane care le sunt mame, taţi şi soții acestor orci.

Soții care cereau și laptop că începe micuțul orc școala.

Aşa arată dezumanizarea: ca un soldat rus lângă un cadavru de copil ucrainean, ţinând un pantofior în mână.

„Mașa, ce număr are Dimka? 18? Hai, c-am găsit! Albaștri, da, aproape noi! Cred că sunt polonezi.”

Cumpăraţi, faceţi afaceri cu Rusia în numele umanităţii…ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 4 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 5 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 6 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 7 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 7 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 7 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 8 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 9 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 9 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE