In vizor

Samus, Diferit si Napoca SA se bat pentru contractul de 17 milioane de euro, pentru modernizarea strazilor din Dej

Scris de 639

Noua firme si-au depus ofertele financiare pentru licitatia de 17 milioane de euro, privind reabilitarea a 23 de strazi din municipiul Dej. Printre ele se numara Samus SA, controlata de omul de afaceri Ioan Tecar, dar si Diferit si Napoca SA. La aceeasi licitatie s-a inscris si societatea de Drumuri si Poduri a judetului, in asociere cu o firma greceasca.

Proiectul de reabilitare a 23 de strazi din municipiul Dej are o valoare substantiala, de 75.763.876 de lei (in jur de 17 milioane de euro) si presupune reabilitarea a 523 de kilometri, care conecteaza magistralele municipale cu drumul national ce traverseaza orasul. Licitatia este in desfasurare, iar pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice anuntul de participare a fost publicat in 5 iunie.

Cu toate ca, initial, ofertele trebuiau deschise in 21 iulie, primaria Dej a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor pana in 25 iulie.

Astfel, noua societati comerciale au depus oferte financiare pentru acest contract. Printre ele se numara si firma lui Ioan Tecar, Samus Constructii SA. Ziar de Cluj a scris, de altfel, despre faptul ca pe modelul de contract publicat pe SEAP, la “prestator”, apare numele lui Florin Tecar, ruda apropiata de-a lui Ioan Tecar, patronul firmei Samus Constructii. Din acest motiv, primarul Morar Costan a fost banuit ca a “aranjat” licitatia inainte de a fi incheiata procedura de achizitie publica. In apararea lui, edilul Dejului spune ca este vorba de o “scapare”, iar contractul respectiv a fost copiat, cu tot cu numele lui Tecar, dupa un contract mai vechi, castigat de firma Samus Constructii cu Primaria Dej.

Samus SA a deups oferta in asociere cu SC Rosu Company SRL, iar sustinator este Tirrena Scavi SPA.

Din Cluj, au depus oferte mai multe societati, printre care si Diferit SRL, una dintre firmele “de casa” ale Primariei Cluj-Napoca. Firma Diferit SRL, detinuta de catre Petri Nicolae si sotia sa Daniela Denisa, este de altfel una dintre cele mai prolifice societati in ceea ce priveste contractele cu statul. O buna parte din aceste contracte au fost castigate in asociere cu Kiat SRL.

Si SC Napoca SA s-a inscris si ea la licitatie. Societatea este controlata de omul de afaceri Ioan Bene, in prezent arestat preventiv in dosarul de mita al lui Horea Uioreanu. Firma a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 111 milioane de lei si profit de 8 milioane de lei.

Interesant este ca la procedura de achizitie s-a inscris si SC Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj (RADJ), transformata in februarie anul acesta in societate pe actiuni. Societatea participa la aceasta licitatie in asociere cu o firma din grecia, SC Aktor SA, care este si liderul asocierii.

Celelalte societati care au depus oferte financiare sunt: SC Construct Perom SRL din Bistrita, sc Frasinul SRL din Bistrita, SC AGM Group GC SRL din Campia Turzii, SC Magneta Constructii si Infrastructura SRL din Bucuresti si SC Antrepriza de Reparatii si Lucrari ARL Cluj SA, in asociere cu Strabag SRL.ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 14 hours Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 14 hours Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 15 hours Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 15 hours In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
 • Acum 16 hours In vizor
  Zice Mircea Abrudean: Misiunea mea este de coordonare a Cancelariei și de a fi un bun sfetnic pentru premier. Aveţi grijă, domnule Ciucă, că şi Uioreanu a ajuns la pârnaie după ce a fost “sfetnicit” de Abrudean!
 • Acum 16 hours Politica
  Alexandru Rafila: 40% din intervențiile Ambulanței se rezolvă la domiciliul pacientului. E nevoie de centre de medicină primară
 • Acum 16 hours General
  Bone Ferenc si-a marturisit crima. Barbatul sustine ca intrat in depresie in ultimii doi ani, de cand s-a aflat ca e violent
 • Acum 16 hours In vizor
  Declarații de neimaginat ale fostelor iubite ale lui Bone Ferenc: “Îmi curgea sângele din nas și mâinile mi erau pline de sânge până la brațe, fața mea era plină de sânge pur. L-am întrebat dacă este mulțumit acum. Mi-a răspuns că da, acum este mulţumit”
 • Acum 17 hours Rautacisme
  Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică
 • Acum 17 hours In vizor
  Clujenii cer autorităţilor statului să îşi facă datoria şi să verifice ce au făcut şi fac cei de la CJ Cluj şi RADP Cluj-Napoca la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
 • Acum 17 hours Justitie
  Seful DNA Cluj a dispus trimiterea in judecata a vicepresedintelui CJ SUCEAVA!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE