PubliNews

Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali pe Google Maps

Scris de 87

Salina Turda a devenit unul dintre simbolurile Romaniei: un obiectiv turistic foarte popular, vizitat anual de sute de mii de turisti si recunoscut la nivel international ca una dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice din lume. Incepand din aceasta saptamana, Salina Turda poate fi vizitata virtual de catre oricine din lume.

Google anunta publicarea pe Google Street View a imaginilor panoramice din interiorul Salinei Turda. Turistii din Romania si din oricare colt al lumii se pot plimba pe Street View prin galeriile, salile si minele Salinei Turda. Pot fi explorate astfel Galeria Franz Josef, impresionanta mina Rudolf, cu cele 13 etaje ale ei sau lacul din Mina Terezia. 

Imaginile din Salina Turda au fost realizate in luna mai, cu un aparat de fotografiat cu trepied si prelucrate cu ajutorul unui software special in panorame Street View.

Salina Turda este prima colectie de imagini Street View subterane din Romania si una dintre putinele de acest fel din Europa. in prezent, Salina este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Romania, cu vizitatori din toate colturile lumii. Popularitatea ei a crescut constant, atingand recorduri de vizitatori in ultimul an. 

„Salina Turda a devenit in ultimii ani o destinatie preferata a turistilor – un loc in care istoria si legenda se impletesc armonios, dand nastere unui spectaculos muzeu al mineritului in sare. In anul 2014, obiectivul a fost vizitat de peste 470.000 de turisti. Mai mult, de 1 Mai anul acesta am inregistrat inca o performanta: aproape 14.000 de persoane au vizitat Salina Turda in cele trei zile ale mini-vacantei. Ne dorim ca prezenta noastra pe platforma Street View sa faca Salina Turda accesibila la nivel mondial si sa contribuie la cresterea numarului de turisti. Varianta virtuala ofera o mostra fidela a spatiului si experientei oferite de Salina Turda, de la galeria Franz Josef si pana la lacul din Mina Terezia”, a declarat Maria Simona Baciu – Director Salina Turda.

Street View este o aplicatie foarte cunoscuta a Google Maps, disponibila deja in peste 65 de tari, care s-a dovedit a fi populara si utila si in Romania. Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice 360o, fiind varianta cea mai apropiata de experienta prezentei fizice in locul respectiv. Astfel, oricine poate vizita din fata calculatorului locuri memorabile din diferite colturi ale lumii, de la apele din largul Insulelor Cook si Marele Canion din Statele Unite ale Americii, pana la templul Angkor Wat din Cambogia sau Piramidele din Giza (Egipt). 

„Salina Turda este prima coborare in subteran a Google Street View in Romania. Ne bucuram ca am realizat aceasta premiera intr-unul dintre cele mai spectaculoase si populare locuri din Romania. Mina de sare din Turda este un obiectiv turistic recunoscut si vizitat de sute de mii de oameni din Romania si strainatate. Prin publicarea imaginilor panoramice pe Google Maps, Salina Turda se deschide vizitatorilor virtuali din toata lumea, care o pot descoperi si explora din fata calculatorului sau de pe smartphone”, a spus si Dan Bulucea – Country Manager Google Romania. 

In Romania, serviciul Street View a fost lansat in 2010, iar extinderea acoperirii la nivelul intregii tari s-a realizat in 2012, cand masinile Google, alaturi de bicicleta Trike, au strabatut tara in lung si in lat. In prezent, aproape 

Intreaga retea de drumuri accesibile cu masina din Romania este acoperita de Street View. Acestora li se alatura zeci de obiective turistice, inaccesibile cu masina. Te poti plimba astfel prin cetatea Sighisoarei, Biserica Fortificata din Biertan, Muzeul Satului din Bucuresti, Castelul Bran sau Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar de acum si prin Salina Turda. Mai mult, de la inceputul anului acesta sunt disponibile si croaziere pe Dunare in Street View, dupa publicarea imaginilor panoramice de pe cursul fluviului, de la Bratislava la Cernavoda. 

Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv imbunatatirea modului in care oamenii acceseaza si utilizeaza informatia. Inovatiile aduse in cautarea online si publicitate au facut din Google un domeniu de referinta pe Internet si una dintre cele mai cunoscute marci din lume.ULTIMA ORĂ

 • Acum 36 mins In vizor
  EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?
 • Acum 58 mins Politica
  Preşedintele Iohannis a semnat decretul care conferă atribuții sporite polițiștilor locali pe drumurile publice. Adică orice ”Pristanda” angajat pe cumetrie în banul public, cu școală ”de Rutieră” cât trenul, are dreptul să ne tragă pe dreapta?
 • Acum 2 hours Analiza
  #ȘMENGEN: Tabloul Împăratului  Franz Josef, din crâșma doamnei Mullerova, e în continuare plin de rahat mâncat cu polonicul
 • Acum 4 hours Rautacisme
  CÂȚI DINTRE DUMNEAVOASTRĂ, DRAGI CLUJENI, VĂ PUTEȚI PERMITE 9000 DE LEI SĂ BEȚI O CAFEA CU EMIL BOC? Excepție ăia pentru care certificare ISO anti-mită se oprește la ușa Urbanismului de Cumetrie
 • Acum 4 hours Politica
  IAR S-A FÂSÂIT ”ROMÂNIA EDUCATĂ”. Cu o alocare de numai 2,1% din PIB pentru Educație, studenții amenință ci proteste publice ”față de nepăsarea clasei politice”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Investiție de 2,41 de miliarde de lei: CFR a semnat contractul pentru electrificarea lotului 4 al liniei Cluj – Episcopia Bihor. Cu un obiectiv de toată jena: 160 de kilometri pe oră pe 47 de kilometri de cale ferată
 • Acum 6 hours In vizor
  Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”
 • Acum 8 hours Eveniment
  ÎNCĂ O PĂDURE DE HÂRȚOAGE (că ”mijloace electronice”, din părți): Din 1 ianuarie 2023, contractele de închiriere vor fi înregistrate, obligatoriu, la ANAF
 • Acum 9 hours Din oras
  CLUJ: Primul muzeu etnografic din România împlinește un secol de la deschidere
 • Acum 23 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 1 day Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 1 day Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE