Din oras

Salina Turda, in topul recomandarilor Business Insider

Obiectivul turistic din Turda este mentionat primul din cele 10 locuri subpamantene spectaculoase ale lumii recomandate de redactorii publicatiei businessinsider.com.

Salina din Turda a fost plasata, astfel, alaturi de obiective subterane spectaculoase din Hawaii, China, Filipine, Norvegia sau Polonia, nefiind cu nimic mai prejos decat faimoasa Pestera a Cristalelor din Mexic sau Cabinetul de razboi din Londra, folosit de insusi Winston Churchill.

“Jules Verne a inteles-o cel mai bine: poti sa zbori in jurul Lumii in 80 de zile si poti sa te scufunzi 20.000 de leghe sub mare, dar poti si sa gasesti aventuri grozave si parca din alta lume chiar sub picioarele tale. Mama Natura stie ce face atunci cand e vorba de crearea unor atractii subterane extraordinare. Nici omenirea nu este mai prejos”, isi incep redactorii de la Business Insider articolul.

Mina de Sare Turda in Romania, cum este numita, este infatisata in imagini impresionante. Se precizeaza ca a fost sapata manual „inca din secolul 13 – sau poate chiar din 1.075”.

“Minele de sare de la Turda din Transilvania sunt acum un muzeu subteran si centru recreational cu cosuri de baschet, un teren de minigolf, si chiar un lac subteran unde te poti da cu barca. De la gura minei pana la podeaua domului este o distanta uimitoare de 112 metri in subteran”, se mai arata despre salina, dupa care sunt descrise  proprietatile curative ale aerului de acolo.

Salina din Turda a mai fost recomandata in ultima perioda in presa europeana si americana. Chiar si artistul Jared Leto a postat in aceste zile pe Twitter o apreciere la adresa obiectivului turistic de Turda. 

Foto: Business Insider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *