Din oras

Salina Turda, in topul recomandarilor Business Insider

Scris de 137

Obiectivul turistic din Turda este mentionat primul din cele 10 locuri subpamantene spectaculoase ale lumii recomandate de redactorii publicatiei businessinsider.com.

Salina din Turda a fost plasata, astfel, alaturi de obiective subterane spectaculoase din Hawaii, China, Filipine, Norvegia sau Polonia, nefiind cu nimic mai prejos decat faimoasa Pestera a Cristalelor din Mexic sau Cabinetul de razboi din Londra, folosit de insusi Winston Churchill.

“Jules Verne a inteles-o cel mai bine: poti sa zbori in jurul Lumii in 80 de zile si poti sa te scufunzi 20.000 de leghe sub mare, dar poti si sa gasesti aventuri grozave si parca din alta lume chiar sub picioarele tale. Mama Natura stie ce face atunci cand e vorba de crearea unor atractii subterane extraordinare. Nici omenirea nu este mai prejos”, isi incep redactorii de la Business Insider articolul.

Mina de Sare Turda in Romania, cum este numita, este infatisata in imagini impresionante. Se precizeaza ca a fost sapata manual “inca din secolul 13 – sau poate chiar din 1.075”.

“Minele de sare de la Turda din Transilvania sunt acum un muzeu subteran si centru recreational cu cosuri de baschet, un teren de minigolf, si chiar un lac subteran unde te poti da cu barca. De la gura minei pana la podeaua domului este o distanta uimitoare de 112 metri in subteran”, se mai arata despre salina, dupa care sunt descrise  proprietatile curative ale aerului de acolo.

Salina din Turda a mai fost recomandata in ultima perioda in presa europeana si americana. Chiar si artistul Jared Leto a postat in aceste zile pe Twitter o apreciere la adresa obiectivului turistic de Turda. 

Foto: Business InsiderULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 15 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 20 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 21 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 21 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 1 day In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 1 day General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 2 days Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 2 days In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 2 days Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 2 days In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 3 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE