In vizor

Salariul lui Boc, al lui Tarcea și al directorilor din Primărie a crescut în șase luni cu peste 1000 de lei

În timp ce cei mai mulți clujeni se luptă cu efectele inflației și sunt nevoiți să își calculeze foarte bine cheltuielile, funcționarii publici din Primăria lui Boc au beneficiat în ultimele șase luni de o creștere a salariilor de aproape 1000 de lei.

Primăria Cluj-Napoca tocmai ce a publicat veniturile salariale ale personalului din Primăria municipiului Cluj-Napoca (inclusiv Direcția Generală Poliția locală și Direcția de Evidență a persoanelor) şi din serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca la data de 31 martie 2024.

Ziar de Cluj a făcut o comparație cu nivelul veniturilor salariale de la nivelul lunii septembrie 2023, remarcând o creștere a acestora, în special în cazul funcțiilor de conducere.

Astfel, primarul Emil Boc a beneficiat de o creștere de 1553 de lei, de la 31.050 (brut) de lei în luna septembrie, la 32.603 lei (brut) în luna martie.

De o creștere a salariului au beneficiat și cei doi viceprimari, Dan Tarcea și Olah Emese. Salariul acestora a crescut cu 1380 de lei, de la 27.600 la 28.980 de lei.

Creșteri semnificative au fost înregistrate și în cazul directorilor (secretar, arhitect-șef, șef serviciu, șef de compartiment, director executiv). Veniturile acestora au crescut cu cu sume cuprinse între 1700 de lei și 815 lei.

De măriri, mai mici într-adevăr, au avut parte și ceilalți angajați din Primărie.

Lista cu salariile din Primărie poate fi consultată AICI

Boc susținea în noiembrie că salariile diectorilor din Primărie nu vor crește

USR îl acuza pe primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local din noiembrie 2023 că a găsit „o portiță” prin care să îi pună la adăpost pe directorii din Primărie de OUG prin care anumite sporuri ale angajaților cu funcții de conducere sunt eliminate. Boc susținea atunci că nici vorbă să crească salariile, doar a încercat să le păstreze la același nivel. Șase luni mai târziu, iată că totuși salariile directorilor au crescut.

„Se modifică acest indicator pentru a nu scădea salariile, nu pentru a le crește. Toate modificările pe care noi le-am propus și le propunem nu vizează creșterea salariilor, deși dacă am fi avut rezervă bugetară, odată cu creșterea salariului minim, am fi putut crește salariile. În condițiile acestea tot ce am putut face a fost să ne asigurăm că nu scad salariile”, declara Boc în luna noimebrie.

Însă ce să vezi, bugetarii au avut din nou noroc, și premierul Marcel Ciolacu a decis să le mărească salariile cu 5% de la 1 ianuarie, iar evident, cei mai avantajați au fost tot cei cu venituri mari. Până la urmă directorii lui Boc nici nu au avut salariile diminuate și s-au bucurat și de o mărire salarială.