Reportaj

Sala Polivalenta e gata, cu finisaje de mantuiala

Lucrari de mantuiala cu materiale ieftine, rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati lipsa, pardoseala nevopsita. Vizita fara primarul Emil Boc pe santierul Salii Polivalente arata cu totul altfel. Cu doua saptamani inainte de termenul fixat pentru receptionarea lucrarilor stadiul finisajelor lasa mult de dorit. Neregulile, vizibile cu ochiul liber, vor da de gandit comisiei de receptie.

Turul fara oficialitati a scos la iveala mai multe probleme pe care ar trebui sa le ia in considerare comisia de  receptie a lucrarii. Daca in urma cu doua saptamani, la vizita de lucru a primarului, podeaua era mai lucioasa ca sticla, acum sta demontata. Se pare ca a fost amplasata doar pentru vizita „conducatorului iubit”.

La cele patru vestiare pentru sportivi saunele arata ireprosabil, insa arhitectii au avut o mica scapare: sportivii sunt obligati sa iasa dezbracati pe culoarul de acces de la sauna la hidromasaj.

“Cred ca se puteau gandi mai bine la modul in care au compartimetat salile de refacere dupa efort. Nu e normal ca sportivul sa mearga dezbracat de la sauna la hidromasaj in afara vestiarului”, a declarat Constantin Raduta, directorul Salii Polivalente.

O alta inadvertenta aparuta in procesul de finisare il constituie faptul ca la tribuna oficiala in zona VIP gardul despartitor este facut din gispcarton de o inaltime de aproximativ 1,20 metri.

“Cobori pe scarile de la zona VIP si e usor sa cazi peste zona de separatie. Le-am solicitat sa puna o balustrada care sa ridice cel putin pana la nivelul pieptului zidul despartitor inspre partea de tribuna oficiala. Comisia de receptie a luat in calcul si aceasta observatie”, a afirmat Cosntantin Raduta.

Pentru  persoanele cu handicap nu exista rampe pentru carucioare. Accesul se face prin turnicheti speciali pentru carucioare, iar numarul de locrui in tribuna este limitat la 20 de persoane. Pentru a ajunge in zona rezervata persoanelor cu dizabilitati constructorii au gandit ca cel mai simplu se poate face accesul cu liftul si nu cu rampe special dedicate carucioarelor.

“Avem 20 de locuri rezervate pentru persoane cu  dizabilitati, si inca 20  pentru insotitori. Proiectantul a gandit ca e mai usor asa. Noi vom putea, in cazul in care vor si mai multe persoane care vor dori sa asiste la meciuri, sa le oferim spatiu in spatele panourilor de baschet sau la intrarile dinspre vestiare, la fel cum se procedeaza si la Sala Sporturilor “Horea Demian”, a mai declarat Raduta.

In noua Polivalenta, botezata rapid „bijuteria sportului clujean” trebuie sa fii atent pe unde calci. La intrarile din zona inferioara a  tribunelor exista mici capcane. La penultimele scaune montate exista mici bucati de material iesite in exterior, foarte greu de detectat, dar care pot provoca accidente.

“Le-am facut observatie la zonele din tribunele inferioare. Sper sa le rezolve. Un alt aspect care este parca facut de mantuiala sunt cele patru iesiri din zona administrativa si vestiare, iesiri lasate la stadiul de gipscarton, inca nevopsite. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare ne-au promis ca obiectiile noastre vor fi solutionate”, a mai completat proaspatul director.

Polivalenta clujeana, una dintre cele mai moderne sali de sport din Romania, are o capacitate de 7.300 de locuri, dintre care 1.300 sunt scaune retractabile, astfel incat sala va putea fi usor de adaptat tuturor sporturilor si evenimentelor pe care Primaria Cluj-Napoca doreste sa le organizeze.

Parkingul de 450 de locuri ar trebui sa deserveasca  pe cei care doresc sa participe la evenimentele organizate la Sala Polivalenta si, de ce nu, chiar pe cei care nu gasesc locuri de parcare in zona semicentrala a orasului. Sala  Polivalenta cu 40.000 de metri patrati construiti, a costat municipalitatea 69 milioane de lei fara TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *