Straineze

SĂ NU FIE LACRIMI DE CROCODIL! Ungaria, supărată după respingerea României și a Bulgariei: “Au muncit din greu! Ambele meritau!”

Scris de 464

Șeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, a reacționat la respingerea României și Bulgariei, afirmând că celor două ţări ar fi trebuit să li se permită să adere la Spaţiul Schengen, pentru că ”ambele meritau”.

 • România şi Bulgaria lucrează asiduu pentru a-şi proteja frontierele şi au făcut mult pentru a ţine în frâu migraţia ilegală, a scris vineri pe Facebook şeful diplomaţiei ungare Peter Szijjarto, care a adăugat că celor două ţări ar fi trebuit să li se permită să adere la Spaţiul Schengen, transmite MTI.

Referitor la votul de joi din Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al UE (JAI), Szijjarto a spus că Croaţia a fost primită în Spaţiul Schengen, în timp ce România şi Bulgaria au fost respinse ”deşi ambele meritau” să fie acceptate, scrie Agerpres.

Şeful diplomaţiei ungare a insistat că această respingere a fost cauzată de un veto din partea Austriei şi a Ţărilor de Jos, în timp ce ”toţi ceilalţi au susţinut” aderarea României şi a Bulgariei.

El şi-a exprimat regretul că ”birocraţi de la Bruxelles şi miniştri din guverne liberale” au fost tăcuţi, în timp ce toate noile poziţii prezentate de guvernul ungar au fost primite cu un criticism ”zgomotos”. ”Dacă o ţară central-europeană îşi foloseşte vetoul, atunci este sfârşitul lumii şi se distruge unitatea europeană, în timp ce un veto din partea vest-europenilor este OK”, a subliniat Peter Szijjarto.

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul Consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Ţărilor de Jos. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.

În postarea sa pe Facebook, Péter Szijjártó a amintit că, joi, statele membre UE au supus la vot la Bruxelles aderarea Croației, României și Bulgariei la spațiul Schengen. Croația a fost admisă, dar România și Bulgaria nu s-au putut alătura, „deși amândouă meritau”.

”De ce nu s-au putut alătura? Ei bine, pentru că două state – Austria și Țările de Jos – a refuzat aderarea lor. Toți ceilalți au susținut-o.

”Unde sunt chițibușarii profesioniști, eurodeputații preocupați de unitatea UE, europarlamentarii care vor să elimine unanimitatea, jurnaliștii plângăcioși ai curentului liberal, birocrații de la Bruxelles, miniștrii din guvernele liberale?

Să comparăm această tăcere actuală cu vacarmul care însoțește fiecare poziție națională maghiară în dezbaterile de la Bruxelles. Încă o dată, mainstreamul liberal și-a expus imensa ipocrizie: dacă o țară central-europeană se opune prin veto, este sfârșitul lumii, distrugerea unității europene, iar dacă vest-europenii se opun prin veto, este în regulă…”, a scris Szijjártó.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 mins Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 2 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 3 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 4 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 5 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 14 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 19 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 20 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 20 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
 • Acum 22 hours Din oras
  Profesorii clujeni protestează la Prefectură: “Suntem profund dezamăgiţi de lipsa de răspuns din partea Executivului”
 • Acum 23 hours In vizor
  VEŞTI BUNE: Boc ne promite că s-ar putea să-l vedem pe Şurubaru depunând efort la remontarea stăvilarului anti-gunoi de pe Someş pentru banii de city manager pe care-i primeşte. Sperăm la măcar o fotografie în care să indice cu degetul
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE