Din oras

Sa-l ajutam pe Septimiu! Motociclistii clujeni se solidarizeaza pentru a-l sprijini

Septimiu e un baiat frumos si cuminte. La cei 13 ani ai sai ar trebui sa nu aiba alte griji decat temele de la scoala si timpul prea putin pentru joaca. Dar Septimiu e internat in spital si supus unui tratament cu citostatice, dupa ce diagnosticul dur a cazut ca un trasnet peste familia si asa incercata de greutati. Baiatul are leucemie si acum asteapta verdictul: isi face tratamentul efectul sau e nevoie de transplant de maduva. Intre timp familia este ajutata de Asociatia Christiana, careia s-au alaturat si motociclistii clujeni in cadrul campaniei pe care o desfasoara in aceasta perioada.

“Prin intermediul Asociatiei Christiana, atentia noastra se indreapta catre SEPTIMIU, care a fost recent diagnosticat cu Leucemie limfoblastica acuta cu risc inalt (o forma de cancer care afecteaza celulele sângelui), in prezent fiind internat la sectia de oncologie a Spitalului de Copii – Pediatrie 2 din Cluj-Napoca si supus tratamentelor cu citostatice si infuzii de sange.

Septimiu are 13 ani, este din Cluj-Napoca si mai are cinci frati. Pe fondul unor probleme familiale, ei sunt crescuti numai de catre mama si locuiesc in prezent cu bunicii lor; unul dintre ei sufera de diabet, din cauza acestei boli fiindu-i amputate ambele picioare.

Campania de strangere de fonduri se desfasoara in perioada 10 februarie – 1 martie 2015. Facem astfel apel atât catre participantii prezentei Campanii, cât si catre toate persoanele dispuse sa il ajute pe Septimiu. Mentionam faptul ca inclusiv toate sumele strânse cu ocazia organizarii tombolei de la petrecere vor fi donate lui Septimiu!”, arata organizatorii.

“Vineri se implinesc trei saptamani de cand i s-a pus diagnosticul. Prima solicitare a fost pentru donare de sange, pentru ca avea nevoie de infuzii. Deocamdata tratamentul pe care il face este decontat de Casa de Asigurari, dar familia are nevoie de ajutor. Situatia lor este dificila in mod general, iar boala lui Septimiu a insemnat o greutate in plus familiei, sa-i spunem asa. Are nevoie familia de sprijin”, a explicat pentru Ziar de Cluj Dan Lionte Malus, reprezentant al Asociatiei Christiana.

Mama lui Septimiu nu pleaca nicio clipa de la capataiul copilului molesit de la tratament.

“Asteptam. Medicii au spus ca in 10 zile vom vedea daca are nevoie de transplant sau nu”, spune femeia.

Donatiile se pot face la:
– Asociatia Christiana, Centrul de servicii sociale „SF. VASILE CEL MARE”; adresa: Aleea Moldoveanu, nr. 3, cart. Manastur, Cluj-Napoca;
sau
-in contul Asociatiei Christiana, cu specificatia: DONATIE PENTRU SEPTIMIU; Banca Comerciala Româna; IBAN: RO68-RNCB-0106-0016-6873-0010.

Foto: pagina de Facebook a campaniei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *