Editorial

Să înfrângem în alegeri, zic!

În preajma fiecărui scrutin electoral, politicienii devin experţi şi în alte ramuri ale matematicii, altele decât adunatul şi înmulţitul.

De exemplu: împărţitul.

Împărţirea de promisiuni electorale, dărnicii de la Bugetul pe care altfel îl căinau că e subţire şi nu susţine greutatea poverii tuturor cheltuielilor pe care le cere poporul.

Dar, politicienii devin tot mai eficienţi pe măsură ce se apropie ziua votului şi ştiu cum să încropească din nimicul numit Buget şi să facă adevărate minuni, ca nişte adevărate gospodine care, din nimc, fac o supă, un scandal…, ce se nimereşte.

Uite, de exemplu, zilele acestea Guwernerul Klaustrare încurajează performanţa sportivă a copiilor. Va acorda vouchere de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv, conform unei ordonanțe de urgență adoptată de Guvern joi, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe.

Realizaţi ce performanţă este să obţii o hârtie, cât de mică, de trebuie răsplătită cu 300 de lei? Guvernul ştie. Toată lumea care s-a luptat să obţină ceva din faţa vreunui ghişeu de-al guvernărilor şi administraţiilor României o ştie.

O ştiu şi cei care ştiu să bea alocaţiile copiilor şi care s-ar putea să-şi lase mulţii copii să devină performanţi, legitimându-se pe la diverse cluburi sportive. Halbere şi coniac, ca Noe (până la Poptop), vor performa părinţii…

Dar cel mai bine ştie politicianul român ce performanţă este să obţii o hârtie cu care să poată să-şi falsifice CV-ul: un masterat, un doctorat, o diplomă de Bacalaureat, toate luate în lunile şi anii în care se lupta concomitent pe baricadele politichiei – începând de la lipitul afişelor, căratul de geantă şi palton a şefului, dusul de cafea dimineaţa la pat şi alte chestii în numele Patriei. Care, recunoscătoare, îşi face timp să răsplătească cu slujbe mănoase pe toţi aceşti perde-vară.

Zice ministrul (îi citez înşiruirea de cuvinte azvârlite din gură, prin urmare nu vă enervaţi):

„Este o măsură, o intervenție urgentă a Guvernului, în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii în țară să practice sport în regim controlat, într-un regim organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor și entităților sportive din România, în primul și în primul rând, pentru a forma o viitoare generație de sportivi. Și spunem lucrul acesta pentru că, din păcate, cifra lor în acest moment, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat și organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc, și anume, o comparație, de exemplu, cu numărul seniorilor este defavorabilă. Deci, avem mai puțin copii, care, practic, ar trebui să asigure o nevoie mult mai mare sportului românesc mâine”.

Poate o să vă întrebaţi de unde banii pentru milioanele de proaspăt legitimaţi?

Păi, vei vota în septembrie şi decembrie, domnu’, contribuabil? Aşa cum ai votat în ultimii 30 de ani?

Vei pune boticul la promisiunile politicienilor care-ţi rânjesc cald de pe afişe, aşa cum ţi-au zâmbit şi pe bannerele publicitare din alţi ani şi care-ţi zic şi ţi-au tot zis că ai să câștigi numai lapte şi miere cu ei şi numai în bacnote de 100 de lei?

La fiecare scrutin electoral a fost cumva să fie, aşa va fi şi acum: ca, încă din ziua votului, laptele să se niţel covăsească, mierea niţel să fie falsificată și bacnota de 100 de lei să capete valoarea uneia de 50 de lei.

Şi, după alegeri, ce să faci tu, alegătorule-contribuabil, cu laptele covăsit şi mierea falsificată? Să te strici la burtică? Mai bine le tăiem dintre promisiuni, spre binele tău, contribuabilule. Şi bacnota de 50 de lei nu e prea estetică, nu-i mai frumoasă ca design precum cea de 25 de lei?

Dar, stai, că aia nu există! Şi nu vrei ca Guvernul să producă inflaţie tipărind bacnote numai pentru tine, aşa că ia de aici 10 lei, să-ți ajungă, băi, hămesitule!

Şi, păstrează rest, de la ce ţi-a dat Guvernul, un leu și zi mersi că nu te-a încadrat la evaziune fiscală! Că imediat te pune să mai aduci şi 100 de lei de acasă!

Ceea ce are să şi să se întâmple ca să se poată plăti voucherele pentru legitimaţii pe la cluburi, dacă vreodată această promisiune electorală va prinde viaţă.

Că ce au făcut, odată văzute cu sacii în căruţă, toate Grupurile Infracţionale Organizate, impropriu numite partide, guverne şi majorităţi parlamentare, are să facă şi cine va ajunge să mânuiască din septembrie şi decembrie pâinea şi cuţitul bugetar.

Cert este faptul că contribuabilul întotdeaunea izbândeşte în alegeri şi se alege cu praful de pe toba tuturor promisiunilor.

Iar politicienii le mulţumesc că au pus botul şi îi mai așteaptă!

Prin urmare, vorba greieraşului care toată vara s-a relaxat şi în toamnă a votat: “Cod Fiscal de toamnă-iarnă gri, nu credeam c-ai să mai vii”!

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *