Jos palaria

„Să creşti sub un cireş amar” a câştigat Marele premiu pentru scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film de la Gijon

Scurtmetrajul „Să crești sub un cireș amar” / „To Grow under an Old Cherry Tree”, realizat în perioada pandemiei de Agata Olteanu, studentă a UBB Cluj, a primit marele premiu în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Gijón. Ajuns la cea de-a 38-a ediție, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente de profil la nivel mondial, selecția fiind una dintre cele luate în considerare și pentru nominalizările la premiile Oscar.

Acum studentă în anul al treilea al specializării Regie de Film și TV a Facultății de Teatru și Film (Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca), Agata Olteanu și-a început drumul în film prin voluntariat la diferite festivaluri din țară, apoi prin participarea în secțiunea „Let’s Go Digital” a Festivalului Internațional de Film Transilvania. De atunci, a experimentat cu mai multe formate audiovizuale, de la videoclip la fotografie și instalații media.

„Să crești sub un cireș amar” este un documentar sub forma unui eseu video care surprinde viața de zi cu zi din timpul izolării prin întâmplări amuzante și inconfortabile. Proiectul a fost realizat în mare parte doar cu ajutorul unui telefon mobil și a fost coordonat de Radu Jude și Adrian Sitaru.

„Aşa cum spun mereu, studenţii nu sunt, la UBB, beneficiari ai unui serviciu educaţional, ci partea activă a comunităţii UBB, arhitecţi, alături de cadrele didactice şi de cercetare, ai propriei educaţii. Vedem aici această comunitate excelând în zona artelor, ceea ne mă bucură şi onorează întreaga comunitate UBB”, consideră rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *