Editorial

S-A TĂIAT PANGLICA PROSTIEI

Păzea, că s-au întors panglicarii! Nu mai puțin de ZECE politicieni s-au înghesuit să taie o panglică, la o grădiniță din județul Sălaj!

Vorbim despre doborârea unui record național. Precedentul record era de ȘAPTE politicieni care au tăiat, la Tulcea, panglica unui ponton destinat copiilor cu dizabilități, care s-a scufundat în mai puțin de o lună.

Sperăm că grădinița va fi mai norocoasă și nu se va prăbuși, sub greutatea atâtor politicieni care au murdărit-o la inaugurare.

Vreau și eu să tai panglica celui mai nou studiu Eurostat, care arată că România este țara cu cea mai mare rată a nepotrivirii job-ului cu domeniul în care s-au pregătit angajații.

De aia avem atâția „pricepuți”, de la baza societății până în fruntea țării. De aia am avut atâția experți în virusologie, în timpul pandemiei. De aia avem atâția specialiști în nimic. De aia avem atâția atârnători prin instituțiile publice, de aia avem atâția „competenți” la conducerea statului. Românii sunt experți în toate domeniile, dar nu activează în domeniile pentru care s-au pregătit. Așa am ajuns să trăim în țara specialiștilor peste noapte.

E suficient doar un somn bun, ca să te trezești dimineață ziarist, medic sau chiar premierul României. Studii? Cine are nevoie de studii, într-o țară de impostori?

De exemplu, un băimărean s-a trezit patron peste noapte și a deschis o firmă în industria românismelor.

Citez de pe libertatea.ro: „În urmă cu mai mulți ani, un bărbat pretindea că a descoperit o comoară în Transilvania: mii de tone de aur și cupru, îngropate cu zeci de ani în urmă și uitate.

Bărbatul nu a stat degeaba: a găsit investitori internaționali, a angajat o parte din comunitatea romă, din care făcea parte și el, ca să strângă metalul prețios și a început să-l vândă.

Au venit la el cumpărători din Africa de Sud până în Coreea de Sud, care au plătit sume mari de bani pentru resursele naturale. În scurt timp, Daniel Boldor a ajuns un om bogat.

În povestea aceasta există și un revers al medaliei: de fapt, comoara din munți nu era decât o escrocherie bine pusă la punct. Ceea ce vindea Boldor în realitate erau bucăți de moloz.

Schema a fost oprită când cel mai mare transport trimis vreodată de Boldor a fost descoperit de vameșii chinezi, conținând doar pământ și pietriș. În prezent, procurorii români l-au trimis în judecată, acuzându-l că a pus la cale o schemă frauduloasă, din care a câștigat milioane de euro.”

Românul ăsta chiar a tăiat panglica șmecheriei! Dacă reușești să le vinzi unora, timp de mai mulți ani, moloz și să devii milionar în euro, înseamnă că ai găsit un zăcământ de proști! Și ce fac românii când găsesc un filon de prostie? Păi, îl exploatează, că e păcat de la Dumnezeu să nu le iei banii proștilor! Nu zic că e ok ce a făcut, doar că a făcut tot ce e românește posibil ca să reușească în afaceri.

Și dacă nu iese asta cu „afacerile”, românii tot se descurcă în viață! Nu ne pricepem noi la toate, de la capace de canal la reactoare nucleare?

„Trei bărbaţi, angajaţi ai unei firme care execută lucrări de construcţii de drumuri şi poduri, sunt suspectaţi că au furat 12 capace de canal din comuna prahoveană Berceni, unde firma pentru care lucrează a făcut lucrări. Marţi, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţele celor trei, muncitorii fiind duşi la audieri”, scrie news.ro.

Cred că muncitorii ăia nu lucrează în domeniul pentru care s-au pregătit. Ei sunt, de fapt, niște cercetători români și voiau să vadă dacă pot topi capacele de canal și să le bage într-un vaccin împotriva conspirațiilor.

Apropo de canale, șobolanii din București sunt atât de evoluați, încât circulă cu ride sharing-ul.

 Așa e când șobolanii nu lucrează în domeniul pentru care s-au pregătit și ajung să taie panglici.