Din oras

S-a salvat pădurea preț de o scobitoare: APM Cluj a decis să nu se mai complice cu autorizația de mediu pentru Parcul Observator așa că lucrările pot să continue și fără

Proiectul pentru amenajarea Parcului Observator din cartierul Zorilor poate continua fără acord de mediu, a decis Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.

  • Oricum era o hârțoagă pe care tot ei o dădeau pe linie de partid și de stat. Iar controalele despre cum vor fi respectate normele de mediu la execuție tot ei le fac. Așa că s-a salvat pădurea preț de o scobitoare – masa lemnoasă necesară hârtiuței A4 cu acordul. Că ”digital” în Cluj-Napoca este numai Antonia de la primărie. Toți o digitalizează.

Prin urmare, proiectul poate merge mai departe fără a fi necesară evaluarea impactului de mediu, a hotărât recent Agenția pentru Protecția Mediului Cluj. Primăria Cluj-Napoca a publicat un anunț referitor la luarea deciziei etapei de încadrare de către APM Cluj, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Amenajare parc cartier Zorilor zona Observator, Cluj-Napoca, str.Observatorului, fn, jud.Cluj”.

”În urma analizei proiectului pentru etapa de încadrare din cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, (…) Agenția pentru Protecția Mediului a luat decizia că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nici evaluării adecvate”, a decis APM Cluj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamenteaza pot fi consultate la sediul APM Cluj, calea Dorobaților, nr.99, în zilele de luni-vineri între orele 900-1400, precum și la următoarea adresa de internet  http://apmcj.anpm.ro.

Cei interesați pot înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a APM Cluj. Oricum nu vor fi băgați în seamă.

Că dacă Agenția pentru Protecția Mediului Cluj îa decis că se poate și fără, nseamnă că procedura se oprește în această etapă. PUNCT.
Șefa APM Cluj, Adina Socaciu (în foto cu ”ecologistul” Emil Boc), nu și-a luat examenul de funcție, dar a rămas pe post. Așa că de ce să deranjeze?
După cum scriam, în februarie 2022, în afacerea în care a fost implicată Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj și o societate privată, ANSA SMart Energy, un rol l-a avut și șefa APM Cluj.
De altfel, și Foaia Transilvană a produs dovezi în acest sens:”Potrivit unui raport aflat în posesia redacției noastre, în afacerea gunoiului italian incinerat la Cluj, aproape 7.000 de metri cubi, reprezentanta RADP Cluj, a fost Daniela Socaciu, fiica Adinei Socaciu (foto dreapta), directorul interimar al Agenției pentru Protecția Mediului Cluj.

Dacă nu știți, Daniela Socaciu este inginer de mediuși a fost angajat la RADP Cluj să se ocupe de proiectul incinerărilor de deșeuri plastice, pentru a se obține uleiul pirolotic, destinat obținerii de biodiesel. Numai că, tot pe Daniela Socaciu o regăsim angajată și la societatea Ansa Smart Energy SRL, asociată cu RADP Cluj în această afacere care este deja pe butuci.

În calitatea ei de inginer de mediu, Daniela Socaciu a întocmit diferite documente, unele dintre acestea care au ajuns pentru avizare și la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj.

Pe Daniela Socaciu am regăsit-o și pe lista celor care au de recuperat bani în urma declarării insolvenței celor de la ANSA Smart Energy SRL. Proba în acest sens este chiar portalul Tribunalului Specializat Cluj.

Ba este, ba nu este

Întrebată despre această situație ciudată, care miroase a conflict de interese, șefa de la Mediu, Adina Socaciu a negat inițial faptul că fiica ei este angajată la ANSA Smart Energy SRL.

”Fiica mea a fost angajată la RADP, ca inginer de mediu, undeva în cursul anului 2018. Am stat de vorbă cu ea și a negat faptul că a fost angajată la cei de la ANSA Smart Energy SRL”, ne-a spus, în prima fază Adina Socaciu.

Ulterior, după două zile, aceasta a revenit cu o altă informație, care o contrazice pe prima.

”Am vorbit din nou cu fiica mea și mi-a spus că a fost angajată la cei de la ANSA Smart Energy dar pentru o perioadă de trei, patru luni, până când au reușit să își angajeze un specialit pe mediu. După asta a demisionat și a rămas doar la RADP Cluj”, a precizat Adina Socaciu.

Cu alte cuvinte, Daniela Socaciu (foto sus), lucra și pentru RADP Cluj, dar și pentru ANSA Smart Energy, ambele asociate în proiectul falimentar de distrugere a deșeurilor din plastic.”

Exit mobile version