Din oras

S-a mai dus un stand de taxi…

Scris de 1,171

E de apreciat că primăria Cluj-Napoca vrea să fluidizeze traficul. De fiecare dată când se întâmplă ceva în acest sens, toată lumea se bucură, pentru ca după scurt timp să observe că se bucură degeaba.

Cea mai recentă decizie luată de administrație, a fost să mai elimine un stand de taxi, pentru a face loc mai multor mașini. Pare logic, când sunt multe mașini într-un oraș, cea mai normală decizie e să faci loc pentru altele.

Decizia nu doar că i-a înfuriat pe taximetriști, dar i-a lăsat și pe clujeni fără unul din cele mai importante standuri din oraș. Azi a fost cât de cât ok, dar de mâine dimineață când lumea, obișnuită să își ia taxiul spre centru din stand, va observa că nu mai are de unde să își procure mașină, lucrurile vor deveni cel puțin interesante.

Pugna Ioan, vicepreședintele Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania, a explicat ce se va întâmpla din cauza primăriei care întâi strică și abia apoi caută soluții.

„Clienții, mâine dimineață o să fie mega bulversați că acolo nu o să mai găsească mașini. Pe lângă faptul că e o piedică într-o afacere păstorită de administrația locală, creează niște valuri de care chiar nu avem nevoie. Mai ales că avem și problema Taxify și Uber care parchează în standurile noastre.

Conform legii trebuie să ne acorde loc de staționare pentru 75% din mașini. Acestea sunt normele de aplicare. Bine, că ei o să spună că o să ne facă un stand în vârf la Tăietura Turcului sau cum au făcut un stand pe Calea Someșeni în față la RADP. E ok, atunci să ne facă un stand și în Dezmir, la Piața Agroalimentară, de 30 de locuri, că acolo nu încurcăm pe nimeni. Și dupaia se plâng clienții tot primăriei și dispeceratelor că nu găsesc taxiuri și nu merge nimeni la comandă. Păi, normal, dacă pe mine mă pune să stau în Făget, nu mai merge nimeni la comandă în Zorilor. Pentru că prețul pe km nu ne lasă să îl modificăm. Ei nu sunt de acord, au spus că nu se justifică. Bine că în Zalău se justifică 3,50 de lei/km de luni.

Toți clienții din Zorilor și de pe Dima accesau taxiurile în stația de taxi de acolo. Onorata administrație a spus că nu mai e nevoie, că se face bandă la stânga și fluidizăm traficul, cică. Dar nu îl fluidizăm. Nu știu, probabil că o să îl realoce în stație, în alveola CTP, nu știu. Nu ne-a cerut nimeni vreo părere. Nu că ne-ar fi cerut până acum dar eu aș zice, hai să fluidizăm traficul și să dispară toate stațiile, inclusiv stațiile CTP.”

Mai mult, nu doar standul din Zorilor a dispărut, după cum chiar Pugna ne-a arătat.

„Cu ocazia transformării Clujului în oraș al transportului public, au mai dispărut multe standuri, gen Central, Regională, Plopilor, Zorilor Capăt cu Centru și Zorilor capăt cu Mănăștur. Bineînțeles că prin faptul că desființează parcări, forțează mașinile particularilor să parcheze în standurile de taxi. Standul de taxi Dorobanți cu Pietroasa a devenit deja inutilizabilă. S-au săturat colegii să sune la locală. Acolo nu mai poți parca taxiuri că sunt ocupate locurile și totuși, poate ar trebui să ne consulte și pe noi cineva.”

Asociația va depune luni la primărie o cerere în care să le fie explicat motivul pentru care standul a fost desființat și unde a fost relocat, mai ales că standul respectiv deservea sute de clienți. Din păcate, taximetriștilor doar atât le-a mai rămas. Să ceară puncte de vedere. Pentru că răul deja a fost făcut, nu le mai rămâne decât să încerce în continuare să comunice cu o administrație rigidă care nu vede mai departe de lungul nasului.

Am încercat în zadar să dăm azi de viceprimarul Dan Tarcea. În zadar pentru că până la ora asta nu s-a sinchisit să ne răpsundă la mesaj. e cumva de înțeles, duminica administrația Boc, doarme.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 7 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 9 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 11 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 11 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE