In vizor

Rusine! Clujenii au ramas cu resturile menajere la usa. Strada Avram Iancu a ajuns noua groapa de gunoi a Clujului

De ceea ce ne era frica nu am scapat. Scandalul iscat in urma inchiderii rampei temporare de la Pata Rat luni noaptea a determinat ca resturile menajere ale cetatenilor municipiului Cluj-Napoca sa ramana neridicate. Astfel, in mai multe locatii ale orasului clujenii au ramas cu gunoaiele in strada. Masinile firmelor de salubritate stau in garaj in timp ce mormanele de gunoi din centrul orasului au devenit obiective de atractie turistica pentru vizitatorii Capitalei Europene a Tineretului. 

Proasta gestionare a situatiei destul de tensionate in ceea ce priveste colectarea deseurilor de la populatie se rasfrange asupra cetatenilor Clujului. Locuitorii  strazii Avram Iancu au sesizat faptul ca de o saptamana si jumatate nu li s-a mai ridicat gunoiul din fata casei, iar sacii au inceput sa emane mirosuri neplacute.

“Pe strada Avram Iancu avem o mare problema cu gunoiul menajer care nu a mai fost ridicat de o saptamana si jumatate. Am sesizat firma Rosal Grup si dansii au spus ca este inchisa rampa de gunoi. Motiv pentru care nu pot sa ne mai ridice gunoiul, neavand unde sa-l descarce. Pentru noi cetatenii aceasta este o problema dificila si periculoasa avand in vedere si temperaturile de afara”, a sesizat Lucaci Imre pe domnuleprimar.ro. 

Dispecerul firmei Rosal Goup intr-un dialog cu un alt cetatean, locuitor al strazii Avram Iancu, care a sesizat faptul ca sta de trei zile cu gunoiul la poarta  a motivat ca nu ii poate ridica acestuia  deseurile pe motiv ca rampa e inchisa si masinile stau in garaj pline de resturi menajere.

“Pai… pe ce strada este..? Strada Avram Iancu. …? Din cate am inteles rampa a fost inchisa de luni noapte … si nu este masina, de aia nu s-a respectat programul, dar acuma cand se deschide rampa o sa trimitem masini sa vi le ridice de acolo. Daca este inchisa rampa eu nu am unde sa va duc gunoiul pentru ca toate masinie imi stau in garaj. Si acuma mi-au spus ca s-a deschis rampa. Acuma la 13.00 se deschide rampa sa vedem daca ne lasa sa intram in rampa sa golim. Daca ni-l accepta diseara o sa va trimitem o masina la dumneavoastra”, a afirmat dispecerul firmei Rosal.

Clujenii au inrosit liniile telefonice ale firmelor de salubritate incarcand sa afle care este situatia si de ce nu le este ridicat gunoiul. Raspunsul a fost acelasi pentru toti :Nu avem unde depozita deseurile.

“E inchisa rampa de gunoi de la Pata Rat. Nu stiu, e ceva sedinta, se intalnesc autoritatile locale astazi si vor hotari ce facem. Banuiesc ca se va ajunge la o intelegere. Azi e sedinta si vom afla si noi. Eventual mai tarziu sa va interesati sa stiti daca azi sau maine. Nu as putea sa va dezinformez daca azi sau maine va va fi ridicat gunoiul. Poate pe diseara sa se reglementeze situatia. Momentan nu putem depozita si nu e bucurie nici pentru noi. Nu e situatie singulara cea de pe Avram Iancu, e in tot orasul….peste tot e aceeasi problema”, a precizat telefonic una dintre angajatele firmei Rosal.

Intalnirea de astazi dintre reprezentantii administratiei judetene si cei ai comunei Feleacu a durat mai bine de 7 ore, iar cu toate acestea nu s-a ajuns la solutionarea situatiei deseurilor menajere. La dezbatere au participat liderii grupurilor consilierilor locali din Feleacu care au decis sa nu puna pe ordinea de zi a sedintei de maine proiectul de hotarare prin care Consiliul Judetean Cluj sa poata incepe demersurile pentru amenajarea unei rampe temporare in cadrul Centrului de Management Integrat al Deseurilor. 

“S-a ajuns in situatia pe care am semnalat-o eu in urma cu un an de zile. Cei de la comuna Feleacu nu vor introduce nici maine pe ordinea de zi proiectul. Vor dori ca maine sa ia o hotarare si sa ne trimita o adresa cu anumite concluzii pe care le-au tras si cerintele cu care am cazut cu totii de acord. Ei se simt ca si nevasta inselata, deoarece de 5 ani de zile sunt nemultumiti ca nimeni din conducerea CJC nu i-a contactat, nu s-a semnat niciun contract de colaborare sau protocol intre Feleacu si CJ Cluj. Ei au invocat faptul ca nici dupa ce s-a schimbat in 2012 conducerea la CJ Cluj nu i-a cautat si nu a vrut sa incheie un protocol pentru acel tren sau sa le platesca o redeventa. Maine nu vom primi acceptul de la Feleacu, vom primi doar o adresa, iar ulterior atat CJC cat si CL Feleacu vor da o hotarare in oglinda. Dupa ce va fi evaluat terenul redeventa va fi platita pe 25 sau 30 de ani. Din pacate nu suntem lasati sa intervenim maine pe terenul celor din Feleacu”, a declarat Mihai Seplecan, vicepresedintele CJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *