Sanatate

Rugaciunea care vindeca

Rugaciunea este o ipostaza a inimii, o incercare de a atinge divinul. Ea ne reconecteaza la tot ceea ce este pozitiv, in acelasi mod in care un diapazon da nota corecta. Rugaciunea ne apropie dragostea, energia cu care putem intra in rezonanta. Cand esti derutat sau obosit, ti se pare ca iubirea este intangibila. Actul de a te ruga este un act de a-ti deschide sufletul spre iubire, apoi de a te lasa invadat de iubire. Poetul C.K. Williams scria urmatoarele: “M-as goli ca o ceasca; asta ar fi rugaciunea, sa ma golesc, apoi sa ma umplu cu o substanta alta decat mine.” Prin intermediul rugaciunii noi primim o infuzie de energie.

 

Un studiu efectuat in SUA demonstreaza ca noua din zece persoane se roaga, iar toti acestia simt ca rugaciunea lor este ascultata. Un lucru este cert: multa lume se roaga in prezent, dar in multe, foarte multe feluri de a se ruga. Catolicii spun rozariul, protestantii folosesc rugaciuni de centrare, musulmanii practica salat, rugaciunea rostita in cinci momente ale zilei. Altii, alergici la “religia oficiala” se roaga “din inima universului, dintr-un sanctuar de eucalipt”. Indiferent cum ne-am ruga, rugaciunea trebuie sa fie vie.

 

Moduri specifice in care rugaciunile amplifica energia pozitiva:

–    Fizic. Au fost efectuate aproximativ 1200 de studii privind modul in care rugaciunea contribuie la imbunatatirea starii de sanatate. S-a descoperit ca ea se afla la originea unei reactii de relaxare: bataile inimii, respiratia si metabolismul isi incetinesc ritmul, stimuland vindecarea si activarea sistemului imunitar. Cei care se roaga se imbolnavesc mult mai rar.

 

–    Emotional. S-a demonstrat faptul ca relaxarea din timpul rugaciunii reduce stresul, astfel incat ea face sa creasca optimismul. Legatura pe care o stabilim cu o putere superioara (Dumnezeu, Alah  etc.) adauga acel scop si sens care fac ca viata sa fie pretioasa.

 

–    Energetic. Ca expresie a bunatatii si a iubirii, rugaciunea deschide Sufletul si activeaza vibratiile pozitive, propagandu-le in intregul corp. Ea face sa se incline balanta dinspre negativ inspre pozitiv, inducand speranta, o stare de bine si compasiune.

 

–    Spiritual. Stabilim contact permanenent cu o putere superioara, fie ca este perceputa ca fiind “acolo” sau “aici, in interior”, ceea ce face posibil accesul la o rezerva de energie mai mare decat a noastra insine.

 

Practici pentru sanatate

In anumite situatii, rugaciunea este cea mai puternica metoda cu care se poate interveni. Te poti ruga, ca medic sau persoana apropiata pacientului, pentru interventii chirugicale, pentru chimuoterapie, cand bolnavul este in coma sau suferinta. Pentru aceasta persoana care face o astfel de rugaciune se relaxeaza complet, inchide ochi si se concentreaza asupra pacientului. Dupa ce il simti cu sufletul se poate rosti rugaciunea respectiva de pilda urmatoarea: “Fie ca ea sa se vindece rapid si fara suferinta”. Cel care face rugaciunea va simti efectiv energia iubirii pornind din piept sub forma unor valuri calde spre persoana bolnava. Numerosi pacienti au afirmat independent unii fata de ceilalti urmatoarele: “Simteam cum rugaciunea ma inalta si ma ajuta sa scap ca de o cocoasa, astfel incat sa ma pot insanatosi mai iute”.

 

Aceasta energie aleasa pe care o numim rugaciune are mult mai multe functii decat cele pe care le cunoaste stiinta medicala. Rugaciunile noastre nu sunt niste acte izolate. Ele genereaza un camp de energie de care poate beneficia de la distanta persoana pentru care se face rugaciunea. Un studiu facut asupra unor pacienti suferind de diverse afectiuni cardiace a descoperit ca acei pentru care se faceau rugaciuni aveau o rata de supravietuire mai mare, aveau nevoie de mai putine medicamente si prezentau mai putine complicatii decat grupul pentru care nu se ruga nimeni.

 

Ne putem ruga in sens religios sau altfel. In esenta, rugaciunea presupune realizarea legaturii de iubire si directionarea ei catre o tinta. Daca o vom intelege in acest fel, atunci va fi mai usor sa intram in contact cu o energie a compasiunii si a iubirii mult mai vasta decat cea personala. Nu trebuie sa ne poticnim in terminologie, ci sa trimitem iubire in afara noastra, urmarind efectele.

 

Roaga-te cu inima deschisa!

Oferati cateva clipe de liniste deplina, pentru a te conecta in spiritul iubirii la centul inimii si a te concentra asupra obiectului rugaciunii tale. Poti alege orice pozitie pentru rugaciune. Unii oameni nu doresc sa fie surprinsi ingenunchind, asociind acest lucru cu faptul de a fi obligati sa intre intr-o camasa de forta religioasa care nu li se potriveste. Alti recunosc: “Atunci cand ma rog, cu cat sunt mai aproape de pamant si mai lipita de el, cu atat mai bine. Este o pozitie care ma magnetizeaza.”

 

Incearca sa te rogi pentru sanatate, iubire, fericire – fie pentru tine insuti, fie pentru altii, pentru toti oamenii de pe planeta. Astfel de rugaciuni nu sunt un sacrilegiu si nici inadecavate. Sau te poti ruga pur si simplu pentru binele suprem, fara a formula sau presupune in vreu fel cum ar putea arata acesta. Asta presupune increderea ca nevoile iti vor fi satisfacute, desi nu asa cum iti imaginezi.

 

Atentie: energia pozitiva a rugaciunii este adeseori cumulativa. Poate ca nedreptatea sociala nu va fi infranta, insa prin rugaciunile noastre constante, balanta se va inclina in favoarea reusitei. Lasa rugaciune sa te umple de energie. Simte apoi cum rugaciunea ta se inalta in eter, indreptandu-se spre persoana sau situatia pe care ai numit-o.

 

Totusi, da-ti seama ca rugaciunile nu pot vindeca intotdeauna o problema sau o boala. Primim, in general, intotdeauna lucrurile pentru care ne rugam, dar atentie mare la ce ne dorim. Mesajul rugaciunii spune mai mult decat ar face-o cateva volume despre energie, interactiunea plina de bunavointa dintre aspectul personal si cel spiritual: cand sa treci la actiune si cand sa renunti. (Forta superioara nu te lasa niciodata!).

 

“Rugaciunea mea arzatoare”

Pe frigider sau pe birou puteti sa atarnati urmatoarea rugaciune (sau alta care va place cel mai mult):

 

“Doamne, da-mi linistea sufleteasca de a accepta ceea ce nu pot schimba, curajul de a schimba ceea ce pot schimba si mintea de a face deosebire intre ele.”

 

Este rugaciunea cea mai usor de rostit, la obiect, de efect, pe care o poti rosti rapid. Se repeta de mai multe ori in cursul zilei, ori de cate ori este nevoie. Forta acestei rugaciuni pentru liniste sufleteasca este ca ne adresam atat puterii, cat si limitelor noastre; suntem eliberati de obligatia de a fi supraoameni. Este dictatul intelepciunii: facem tot ce putem pentru a imbunatati lucrurile – la nivel personal si global – insa nu ne vom irosi energia incercand sa demolam ceea ce este de nepatruns.

 

Va sugeram sa rostiti aceasta rugaciune (sau alta aleaza de dvs.), sa invatati cum sa va canalizati in mod eficient propria energie. Dar si sa intelegeti ca, fie si daca sunteti limitat intr-o privinta, energia superioara a Universului nu va avea nici o limita.

 

Minunile rugaciunii

Rugaciunea lucreaza si poate face minuni. In urma cu cativa ani, preotii budisti de la un templu sud-coreea au anutat aparitia unor delicate flori albe care inflorisera pe statuia lui Quan Yin, zeita milei in cultura lor. Era o premiera in istoria milenara a manastirii. Botanistii sustin ca este imposibil ca o statuie de lemn, intretinuta la intervale regulate, sa poata inflori. Cu toate acestea, pelerinii au venit in valuri sa se convinga cu ochii lor. Calugarii au stat de veghe in rugaciune langa statuie, care facea vindecari, si au inteles aparitia florilor ca pe un semn de bun augur pentru planeta noastra incercata. Daca nu sunteti genul care crede in miracole, puteti socoti acest lucru ca o intamplare fantezista. Numai ca florile zeitei compasiunii erau un miracol ce simboliza speranta: unde este compasiune este si pace.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *