In vizor

Rosal, aruncată la groapa de gunoi a istoriei. Supercom, firma ”Lordului gunoaielor”, se va ocupa de salubrizare și deszăpezire

Scris de 490

După 15 ani firma Rosal a rămas fără contractul de salubrizare stradală și deszăpezire, licitația pentru Lotul I fiind adjudecată de SC Supercom SA. Primăria Cluj-Napoca a reușit în sfârșit să adjudece licitația pentru lotul I, după șapte ani în care contractul cu Rosal a tot fost prelungit din pix. 

În prezent activitatea de salubrizare stradală și deszăpezire a Municipiului Cluj-Napoca – sector I este desfășurată de Rosal, în baza unui acord-cadru din 2018. Conform articolului 5 al acordului-cadru, durata acestuia este până la semnarea acordului cadru/contractului în baza unei licitații deschise și nu mai mult de 48 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia. Având în vedere toate aceste aspecte a fost necesară demararea procedurii privind delegarea serviciului public de salubrizare și deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca, sectorul I.  

Prin HCL nr. 732/2019 s-a aprobat modalitatea de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare stradală și deszăpezire prin licitație deschisă, prin încheierea unui acord cadru pentru o perioadă de cinci ani.  

A fost declarată câștigătoare a procedurii de licitație firma SC Supercom SA, la o valoare a acordului cadru de 74.455.100 lei. Licitația a fost contestată de ceilalți participanți, Brantner și Rosal, dar în data de 28.10.2020 Curtea de Apel a respins plângerile prin sentință definitivă.  

Supercom reușește după 6 ani să intre în Cluj-Napoca

Supercom reușește în sfârșit să obțină un contract de salubrizare de la Primăria Cluj-Napoca. Firma a fost declarată câștigătoarea licitației organizată în 2014. La acea vreme, presa locală menționa că oferta firmei Supercom nu a respectat caietul de sarcini. Mai exact, societatea ar fi venit cu o cifra de afaceri globala de 130 de milioane de lei pentru ambele sectoare adjudecate, ceea ce ar contraveni caietului de sarcini, in care se cerea o cifra globala de 100 de milioane de lei pentru fiecare sector. Ulterior, licitația a fost anulată de Curtea de Apel Cluj care a decis reluarea procedurii de evaluare a ofertelor. Instanta si Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor arată că membrii comisiei de licitație, angajași de-ai primăriei, au greșit, permițând companiei Supercom să-și corecteze redevența ofertată inițial pe parcursul licitației. Ulterior contractul a fost atribuit firmelor Brantner și Rosal. 

Supercom este deținută de Lordul Gunoaielor, Ilie Ciucle,  fost prim-vicepreședinte al UNPR București și ex- senator PSD în perioada 2004-2008. Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia. 

Compania Supercom a avut anul anul trecut o cifră de afaceri de aproape 220 milioane lei, un profit de 8,5 milioane lei și 1.907 angajați. Ciuclea este administratorul și acționarul majoritar al firmei. Ciuclea este principalul acționar, dar firma este una de familie, mai multe rude ale acestuia deținând acțiuni în cadrul companiei.

Supercom a câștigat în ultimii 10 ani 329.344.337,00 bani publici din contractele derulate cu diverse primării și instituții ale statului.  

Boc ”încearcă” din 2013 să organizeze o licitație pentru serviciile de salubritate 

În 2005, Primăria Cluj-Napoca a delegat serviciul de salubrizare stradală şi deszăpezire prin concesiune, în urma unei licitaţii deschise. Până în 2013, Rosal s-a ocupat de lotul I și Brantner Veres de lotul II. 

În 2013, după expirarea contractului, a fost organiată prima licitaţie pentru desemnarea altor firme pentru următorii opt ani, dar au apărut contestații și procese în instanță așa că în perioada 2013 – 2016 au fost organizate trei licitaţii. Nici una din aceste licitații nu a desemnat vreun câștigător. În tot acel timp, Rosal și Brantner și-au continuat activitatea pe baza unor prelungiri de contracte.  

În decembrie 2016, contractul pentru lotul II, valabil până în 2024, a fost atribuit firmei Brantner. Lotul I a mers mai departe tot în sarcina Rosal, pe baza unor prelungiri de contracte aprobate periodic. În ianuarie 2018, a fost atribuit și contractul cu Rosal, prin negociere directă. ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 14 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 15 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 16 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE