Sex

Rondul poetilor cu Baletul din Viena la Muzeul de Arta din Cluj

Scris de 123

Filiala clujeana a Uniunii Scriitorilor lanseaza un proiect inedit, care s-ar putea sa-i aduca la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca pe balerinii de la Opera de Stat din Viena.

30 de scriitori clujeni fac ”Rondul poetilor” la Muzeul de Arta . Poetii vor scrie poeme pornind de la tablourile alese din Galeria Nationala a Muzeului; aceste poeme, in 21 martie, cand este Ziua Internationala a Poeziei stabilita de UNESCO, vor fi afisate langa tablourile inspiratoare.

 ”Rondul a inceput, poetii deja vin la muzeu sa viziteze Galeria Nationala. (…) Proiestul aduce o satisfactie culturala. Pentru Muzeu, proiectul inseamna ca operele expuse capata o noua dimensiune si dobandesc o viziune speciala data de poetii de prestigiu ai orasului, se creeaza nou continut”, a apreciat Calin Stegerean, directorul Muzeului de Arta din Cluj-Napoca.

Rondul poetilor se va derula in doua etape si va debuta, pentru public, in 21 martie.

Foto: artactmagazine.ro

”Va fi un recital de poezii cu aceste poeme in sala Tonitza. Vor fi momente muzicale, suntem in tratative cu Academia de Muzica si cu Filarmonica Transilvania, ca sa avem ilustrare muzicala si s-ar putea sa avem chiar si balet. Rondul urmareste sa fie un soi de ingemanare a artelor, prin care sa readucem in atentia clujenilor frumosul artistic, ideea ca viata poate fi mai buna daca iti gasesti raspunsurile in cultura”, a explicat Irina Petras, presedinta Uniunii Scriitorilor Cluj.

Ea a adaugat ca spectacolul de dans ar putea fi sustinut de Baletul din Viena.

”Am discutat cu Simona Noja si speram sa reusim sa vedem la Cluj Baletul din Viena”, a spus Petras.

Rondul poetilor se va derula pe tot parcursul acestui an. Rondul va curge pe tot parcursul anului, iar la toamna, Clujul ar putea organiza un Festival National de Literatura, care va marca 65 de ani de la infiintarea filialei clujene a Uniunii Scriitorilor.

”Vor fi si intalniri cu vizitatorii muzeului, discutii despre poezie si pictura cu poetii implicati si cu critici de arta clujeni, pentru ca in toamna filiala implineste 65 de ani de existenta, al doilea mare rond va fi in toamna, cu participarea poetilor din toata tara. Daca lucrurile merg bine este posibil sa avem chiar un Festival National de Literatura, unul dintre momente fiind acest rond”, a adaugat presedinta Uniunii Scriitorilor din Cluj.

Foto: inserbia.infoULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 3 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 5 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 5 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 6 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 9 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Sex

Primele zece fantezii feminine

Gandurile sexy ne fac sa ne doara burta, ne infioara pielea si ne umezesc vaginul. […]

Recomandările redacției
TOP CITITE