Sex

Rondul poetilor cu Baletul din Viena la Muzeul de Arta din Cluj

Filiala clujeana a Uniunii Scriitorilor lanseaza un proiect inedit, care s-ar putea sa-i aduca la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca pe balerinii de la Opera de Stat din Viena.

30 de scriitori clujeni fac ”Rondul poetilor” la Muzeul de Arta . Poetii vor scrie poeme pornind de la tablourile alese din Galeria Nationala a Muzeului; aceste poeme, in 21 martie, cand este Ziua Internationala a Poeziei stabilita de UNESCO, vor fi afisate langa tablourile inspiratoare.

 ”Rondul a inceput, poetii deja vin la muzeu sa viziteze Galeria Nationala. (…) Proiestul aduce o satisfactie culturala. Pentru Muzeu, proiectul inseamna ca operele expuse capata o noua dimensiune si dobandesc o viziune speciala data de poetii de prestigiu ai orasului, se creeaza nou continut”, a apreciat Calin Stegerean, directorul Muzeului de Arta din Cluj-Napoca.

Rondul poetilor se va derula in doua etape si va debuta, pentru public, in 21 martie.

Foto: artactmagazine.ro

”Va fi un recital de poezii cu aceste poeme in sala Tonitza. Vor fi momente muzicale, suntem in tratative cu Academia de Muzica si cu Filarmonica Transilvania, ca sa avem ilustrare muzicala si s-ar putea sa avem chiar si balet. Rondul urmareste sa fie un soi de ingemanare a artelor, prin care sa readucem in atentia clujenilor frumosul artistic, ideea ca viata poate fi mai buna daca iti gasesti raspunsurile in cultura”, a explicat Irina Petras, presedinta Uniunii Scriitorilor Cluj.

Ea a adaugat ca spectacolul de dans ar putea fi sustinut de Baletul din Viena.

”Am discutat cu Simona Noja si speram sa reusim sa vedem la Cluj Baletul din Viena”, a spus Petras.

Rondul poetilor se va derula pe tot parcursul acestui an. Rondul va curge pe tot parcursul anului, iar la toamna, Clujul ar putea organiza un Festival National de Literatura, care va marca 65 de ani de la infiintarea filialei clujene a Uniunii Scriitorilor.

”Vor fi si intalniri cu vizitatorii muzeului, discutii despre poezie si pictura cu poetii implicati si cu critici de arta clujeni, pentru ca in toamna filiala implineste 65 de ani de existenta, al doilea mare rond va fi in toamna, cu participarea poetilor din toata tara. Daca lucrurile merg bine este posibil sa avem chiar un Festival National de Literatura, unul dintre momente fiind acest rond”, a adaugat presedinta Uniunii Scriitorilor din Cluj.

Foto: inserbia.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *