In vizor

România, țara copiilor abandonați infractorilor. Minora de 16 ani din Cojocna, dispărută vineri, a fost agresată și abandonată pe un câmp

Apar detalii cutremurătoare în cazul adolescentei de 16 ani care nu a mai ajuns vineri acasă de la școală. Sonia Gașpar a fost snopită în bătaie și ulterior abandonată în stare de inconștiență pe un câmp de pe raza localității Căianu, într-un lan de porumb.

Polițiștii și jandarmii clujeni au găsit-o cu ajutorul câinilor de urmă după 24 de ore. Adolescenta refuză însă să spună cine a agresat-o și nu cooperează deloc cu autoritățile.

„Minora a fost găsită cu urme de violenţă pe corp, motiv pentru care a fost transportată la unitatea medicala pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Conform certificatului medico-legal, nu există date care să indice că minora a fost violată. Aceasta refuză să coopereze cu organele de poliţie,” a transmis IPJ Cluj.

Polițiștii au deja un cerc de suspecți și au dus la audieri mai multe persoane din anturajul fetei.

„În prezent, se iau în calcul mai multe ipoteze de lucru pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care minora a fost agresată. Lipsa de cooperare a tinerei cu anchetatorii îngreunează demersurile făcute pentru stabilirea exactă a stării de fapt,” mai spun polițiștii.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență pentru Copii Cluj, Daniel Dreghiciu, a declarat că fata a fost adusă sâmbătă la UPU unde a primit îngrijiri medicale și a fost transferată la Neurochirugie, în prezent fiind internată la secția de Terapie Intensivă a spitalului.

„Fata prezenta traumatism cranio-facial sever, stabilă din punct de vedere al respirației și circulației. Era conștientă. A fost dusă la Neurochirurgie, iar în prezent s-a întors și este internată la Terapie Intensivă la Spitalul de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, sub supraveghere și monitorizare, în colaborare cu neurochirurgii. Este conștientă, ușor confuză, fără probleme respiratorii sau circulatorii, nu necesită intervenții chirurgicale”, a spus Dreghiciu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Mirel Toader, a declarat citat de mediafax.ro că în acest caz a fost începută urmărirea penală pentru lipsire de libertate, loviri și alte violențe.

Minora a plecat vineri dimineață la școală în Cluj-Napoca și nu s-a mai întors la domiciliu. Ultima discuție cu părinții a avut-o vineri, după-masă, când s-ar fi aflat pe drumul spre casă. Adolescenta circula cu autobuzul pe ruta Cluj-Napoca-Căianu-Vama.

Știre în curs de actualizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *